Metode de Terminare a Mtbe din Apa Destinată Consumului

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Metiltertbutil eterul este un aditivi oxigenat care se aduga in benzine pentru a reduce poluarea atmosferica si pentru cresterea cifrei octanice. Raspandirea MTBE-ului s-a observat in probele de apa de suprafata din zone urbane.

MTBE ajunge in mediul ambiant datorita scurgerilor din tancurile de combustibil subterane(notate LUFT in literatura americana). In anii 1995-1996, apa din 1828 de fantani din apropierea a 236 de tancuri cu combustibil din 24 de state ale Californiei a fost analizata; MTBE a fost detectat in 78% din locatii. Concentratiile de MTBE gasite in aceste locatii variau de la cateva micrograme pe litru pana la aproximativ 100 ?g/l, indicand un domeniu larg de impact a MTBE-ului in locatiile respective. In California, MTBE a fost detectat in 0,35% din 2297 de fantani cu apa potabila. Contaminarea cu MTBE poate fi o problema progresiva datorita recalcitrantei aparente si a mobilitatii MTBE-ului ( figura 1).

Figura 1. Circuitul MTBE in mediu

S-au fixat concentratii maxim admise pentru MTBE pentru apa destinata consumului uman deoarece MTBE-ul este considerat ca fiind o posibila substanta cu efect carcinogen asupra organismului uman ( U.S. EPA)

In decembrie 1997, U.S. EPA a eliberat un indrumar in care MTBE se poate gasi intre valorile 20-40 ppb. Indrumarul prezenta in special la nivelele de detectie prin miros si gust si stabileste in limite de siguranta largi impotriva efectelor asupra sanatatii umane.

Cea mai folosita metoda pentru determinarea MTBE-ului din ape este metoda U.S. EPA 8260 in care se utilizeaza un gaz-cromatograf prevazut cu sistem purge and

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Metode de Terminare a Mtbe din Apa Destinata Consumului.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
25 pagini
Imagini extrase:
25 imagini
Nr cuvinte:
2 448 cuvinte
Nr caractere:
15 266 caractere
Marime:
163.98KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Chimie Organică
Tag-uri:
molecule, substante, combustibili
Predat:
la facultate
Materie:
Chimie Organică
Sus!