Metode de Terminare a Mtbe din Apa Destinată Consumului

Extras din referat Cum descarc?

Metiltertbutil eterul este un aditivi oxigenat care se aduga in benzine pentru a reduce poluarea atmosferica si pentru cresterea cifrei octanice. Raspandirea MTBE-ului s-a observat in probele de apa de suprafata din zone urbane. 
MTBE ajunge in mediul ambiant datorita scurgerilor din tancurile de combustibil subterane(notate LUFT in literatura americana). In anii 1995-1996, apa din 1828 de fantani din apropierea a 236 de tancuri cu combustibil din 24 de state ale Californiei a fost analizata; MTBE a fost detectat in 78% din locatii. Concentratiile de MTBE gasite in aceste locatii variau de la cateva micrograme pe litru pana la aproximativ 100 ?g/l, indicand un domeniu larg de impact a MTBE-ului in locatiile respective. In California, MTBE a fost detectat in 0,35% din 2297 de fantani cu apa potabila. Contaminarea cu MTBE   poate fi o problema progresiva datorita recalcitrantei aparente si a mobilitatii MTBE-ului ( figura 1).
Figura 1. Circuitul MTBE in mediu
S-au fixat concentratii maxim admise pentru MTBE  pentru apa destinata consumului uman deoarece MTBE-ul este considerat ca fiind o posibila substanta cu efect carcinogen asupra organismului uman ( U.S. EPA)  
In decembrie 1997, U.S. EPA a eliberat un indrumar  in care MTBE  se poate gasi intre valorile 20-40 ppb. Indrumarul prezenta  in special la nivelele de detectie  prin miros si gust si stabileste in limite de siguranta  largi impotriva efectelor asupra sanatatii umane.
Cea mai folosita metoda pentru determinarea MTBE-ului din ape este metoda U.S. EPA 8260 in care se utilizeaza un gaz-cromatograf prevazut cu sistem purge and


Fisiere in arhiva (1):

  • Metode de Terminare a Mtbe din Apa Destinata Consumului.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!