Marie Curie

Extras din referat Cum descarc?

Marie Curie, sau Maria Sklodowska, s-a nascut in Varsovia la data de 7 noiembrie 1867 si a fost fiica unui profesor de scoala generala.O educatie elementara avea sa o primeasca chiar la scoala locala, iar de la tatal ei a invatat cateva deprinderi in materie stiintifica.S-a implicat mai tarziu in organizarea unei revolutii studentesti, prilej ce a ajutat-o sa paraseasca Varsovia si sa se stabileasca in Polonia care la vremea respectiva se afla sub controlul austriac.In 1891 pleaca la Paris pentru as continua studiile la Sorbona si unde devine licentiata in fizica si respectiv in domeniul matematic.				 In anul 1894 il intalneste pe Pierre Curie, profesor la Scoala de Fizica,iar un an mai tirziu cei doi se casatoresc.Marie Curie il succede pe sotul ei ca sef al Laboratorului de Fizica din Sorbona iar in anul 1903 devine doctoranda in Stiinte.
Dupa tragica moarte a lui Pierre Curie, accidentat mortal de o trasura in 1906, Marie Curie ii ia acestuia locul si continua singura cercetarile, obtinand titulatura de profesor de fizica generala la catedra Facultatii de Stiinte.Astfel, pentru prima data, o femeie reuseste sa aiba aceasta pozitie. Este de asemenea numita director al Laboratorului Curie in Institute Radium de la Universitatea din Paris, fondata in 1914.
Primele cercetari, impreuna cu sotul ei, au fost efectuate


Fisiere in arhiva (1):

  • Marie Curie.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!