Eteri

Referat
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 739
Mărime: 212.48KB (arhivat)
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Eterii sunt combinaţii organice care pot fi considerate ca derivând teoretic respectiv experimental din apă (H-O-H) prin inlocuirea celor doi atomi de hidrogen cu resturi hidrocarbonate, identice sau diferite.

R ≡ R1 sau R ≡ R 1

Eterii pot proveni, de asemenea, din alcooli sau fenoli prin substituţia hidrogenului cu un rest hidrocarbonat.

Clasificare

I.Identitatea diferită a celor doua resturi hidrocarbonate legate de oxigenul eteric :

-eteri simetrici ;

-eteri nesimetrici;

II.Natura restului hidrocarbonat :

-eteri saturaţi ;

-eteri nesaturaţi;

-eteri aromatic;

III.Forma catenei :

-eteri aciclici;

-eteri ciclici.

Nomenclatură

Nomenclatura IUPAC : eterii se denumesc ca alcoxi- sau ariloxi- derivaţi ai alcanilor.

Nomenclatura eterilor simetrici :

Nomenclatura eterilor nesimetrici :

Nomenclatura eterilor ciclici :

Structura

Polaritatea legaturii C-O :

Moment de dipol : µ=1.1-1.2 D

Preview document

Eteri - Pagina 1
Eteri - Pagina 2
Eteri - Pagina 3
Eteri - Pagina 4
Eteri - Pagina 5
Eteri - Pagina 6
Eteri - Pagina 7
Eteri - Pagina 8
Eteri - Pagina 9
Eteri - Pagina 10

Conținut arhivă zip

Te-ar putea interesa și

Tehnologia de obținere a vanilinei

TEMA DE PROIECTARE Să se proiecteze o instalaţie de obţinerea vanilinei cu o capacitate de 30t/an. Instalaţia lucrează 330 zile/an. Memoriu...

Cercetări privind conținutul de capsaicină din boiaua de ardei iute. Tehnologia de obținere a boielei de ardei

1. INTRODUCERE Termenul de condimente sau mirodenii a fost aplicat mai întâi şi ingredientelor cu gust pătrunzător şi iute sau aromatic (de...

Tehnologia uleiului eteric din scorțișoară și folosirea lui ca materie primă la obținerea unei creme de față pentru ten uscat

1. INTRODUCERE Denumirea latină şi alte denumiri ale scorţişoarei: Cinnamomum aromaticum Nees (sin. C. cassia) C.zeilanicum, Garc şi Bl (sin. C....

Obținerea Dimetil Eterului

Dimetil eterul se obţine din metanol, în cataliză heterogenă, prin trecerea acestui alcool peste zeoliţi. Dimetil eterul se obţine ca şi subprodus...

Rolul nivelului fizic - medii de transmisie, echipamente de transmisie a datelor

INTRODUCERE Proiectul dat are ca scop analiza tematicii rolului nivelului fizic al modelului de referința OSI, rolul acestui nivel , mediile de...

Analiza Uleiului

Cap I. Generalitati 1.1. Caracterizarea generala a uleiurilor Uleirile vegetale sunt produse de o deosibita importanta atat in alimentatia...

Extracția Identificarea și Determinarea Cantitativa a Compusilor Aromatici

Identificarea produsilor chimici din tesuturile produselor vegetale se realizeaza prin reactii specifice de culoare sau precipitare. Pentru...

Alimentele și Componentele Chimice ale Acestora

1. Noţiunea de aliment Alimentele sunt produse naturale sau prelucrate care servesc drept hrană, conţin substanţele necesare pentru desfăşurarea...

Ai nevoie de altceva?