Controlul Ierarhic al Dioxidului de Siliciu Poros prin Ajustarea PH-ului

Referat
8/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 12 în total
Mărime: 1.42MB (arhivat)
Publicat de: Vlad Antal
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. Introducere
  2. Partea experimentala. Materiale
  3. Sinteza materialelor mezoporoase bimodale de SiO2
  4. Sinteza materialelor mezoporoase bimodale de carbon
  5. Rezultate si discutii
  6. Caracterizarea retelelor de SiO2 bimodale
  7. Carbon mezoporos ca replica a materialelor de SiO2
  8. Concluzii

Extras din referat

Solizii mezostructurati au o gama larga de aplicatii in cataliza, livrarea controlata a medicamentelor, tehnici de separare, dispozitive optice sau senzori.

Materialele multimodale combina beneficiile unei suprafete mari datorita micro- sau mezoporozitatii lor cu accesibilitatea datorata structurii deschise, care s-a dovedit ca imbunatateste remarcabil activitatea lor catalitica pentru moleculele mari.

S-a folosit ca surfactant o poliamina care favorizeaza formarea de mici particule de SiO2 si crearea unei porozitati mari intre particule prin controlul judicios al pH-ului pentru favorizarea interactiunii dintre surfactantul incarcat pozitiv si precursorii SiO2 incarcati negativ.

Pe de alta parte, materialele din carbon poros cu aria de suprafata mare si volum mare al porilor prezinta interes in stocarea energiei, separare, cataliza si alte aplicatii.

Este descrisa sinteza retelei poroase bimodale de SiO2 (BSN) preparata la temperatura camerei in prezenta unui surfactant low-cost prin variatia sistematica a conditiilor de pH.

Surfactantul folosit ca sablon in sinteza materialelor de SiO2 este o poliamina cu structura R–[NH(CH2)3]3NH2.

Tetraamina, tetraetilortosilicatul (TEOS), hidroxidul de amoniu, acidul clorhidric, acidul acetic, acidul sulfuric, sucroza si acidul fluorhidric au fost folosite fara purificari suplimentare.

Conținut arhivă zip

  • Controlul Ierarhic al Dioxidului de Siliciu Poros prin Ajustarea PH-ului.ppt

Ai nevoie de altceva?