Analiza microbiologică și fizico-chimică a probelor de apă recoltate din izvoare

Extras din referat Cum descarc?

Apa Potabila
Prin apa potabila se intelege apa destinata consumului uman. Aceasta poate fi:
orice tip de apa in stare naturala sau dupa tratare, folosita pentru baut, la prepararea hranei ori pentru alte scopuri casnice, indiferent de originea ei si indiferent daca este furnizata prin retea de distributie, din rezervor sau este distribuita in sticle ori in alte recipiente;
toate tipurile de apa folosita ca sursa in industria alimentara pentru fabricarea, procesarea, conservarea sau comercializarea produselor ori substantelor destinate consumului uman.
Microorganizmele cel mai des intalnite in apa potabila
1. Escherichia coli 
Cea mai cunoscuta bacterie care poate fi identificata in apa potabila este Escherichia coli, cunoscuta cu numele de E.coli, bacterie care poate fi gasita inclusiv in alimente. Fiecare tara are stabiliti indicatori proprii, intre limitele carora se considera ca apa intruneste conditiile necesare pentru a putea fi consumata. Bacteria E.coli afecteaza grav functionarea organismului si poate determina aparitia gastroenteritei, infectiilor de tract urinar, meningitei si a socului septic. 
2. Salmonella
O alta bacterie cunoscuta care poate fi identificata in apa este Salmonella, microorganism ,,vinovat" de raspandirea toxiinfectiilor alimentare. Salmonella este intalnita mai ales in rauri, lacuri sau fantani cu apa infectata, surse de alimentare care nu au fost tratate corespunzator. Salmonella afecteaza mai ales copii, batranii sau persoanele cu afectiuni cronice, considerate categorii de risc. 
3. Cryptosporidium
Cryptosporidium, un microorganism intalnit mai rar in apa de baut, poate determina aparitia gastroenteritei. De cele mai multe ori, insa, bacteria este distrusa de instalatia de purificare a apei si nu mai ajunge la robinet.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza microbiologica si fizico-chimica a probelor de apa recoltate din izvoare.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!