Acidul Elagic

Cuprins referat Cum descarc?

1.Taninuri.2
2.Acidul elagic.3
2.1.Istoria descoperirii.4
2.2.Raspandire.4
2.3.Obtinere.4
2.4.Poprietati fizice.4
2.5.Beneficii.5
3.Bibliografie.6


Extras din referat Cum descarc?

1.Taninuri
Sub numele de taniniuri se cuprind substantele de origine vegetala, cu gust astringent utilizate in practica pentru tabacirea pieilor. Notiunea de tanin nu decurge deci din clasificarea chimica, ci din tehnologie. Pastrarea ei este totusi justificata de faptul ca acesti compusi au o serie de proprietati commune: ei sunt absorbiti in intregime, din solutie apoasa, de praful de piele; ei dau gelatina, cu alcaloizii si cu acetatul de plumb, precipitate si se coloreaza intens cu clorura ferica. Ultimele doua dintre aceste reactii sunt specifice fenolilor si dovedesc caracterul fenolic al acestor substante. 
Substantele cu proprietati tanante se gasesc in coaja,frunzele si fructele multor plante. In plantele din regiunile temperate se gasesc taninuri in coaja de stejar, salcam, molid, mesteacan. In plantele din regiunile calde, exotice, se gasesc in specii de acacia, eucalipt. Cantitati mari de tannin se gasesc in ghindele unor stajari si mai ales in unele excrescente formate pe frunzele anumitor stejari, produse de intepaturile unei viespii.
Taninurile naturale sunt solubile in apa, iar unele dintre ele si in etanol; in ceilalti dizolvanti sunt insolubile. De cele mai multe ori aceste extracte sunt amestecuri din care nu se obtin decat cu greu substante cristalizate unitare. Din cauza aceasta, stabilirea structurii taninurilor naturale prezinta dificultati consideabile.
Din punct de vedere structural, taninurile se pot imparti in doua categorii:
-taninuri hidrolizabile sunt: galotaninuri si elagotaninuri. Ele dau prin hidroliza cu acizi minerali sau cu tanaza o monozaharida, de obicei D-glucoza si acid galic sau un derivate al acestui acid.prin incalzire uscata dau pirogalol.
Galotaninurile dau prin hidroliza, in afara de o monozaharida, numai acid galic,iar elagotaninurile maid au, in afara de acesti compusi, si derivati mai complicati ai acidului galic.
-taninuri nehidrolizabile sau catehinice apartin clasei compusilor heterociclici benzopiranici; ei dau la topire cu hidroxid de sodiu pirocatehina. Ele nu contin zaharuri si nu pot fi descompuse in molecule mai simple decat prin topire alcalina.
Taninurile sintetice pot inlocui partial sau total taninurile natural. In principiu, taninurile sintetice sunt rasini sintetice de tip novolac sulfonat. Taninurile auxiliare contin grupe-SO3H libere, iar cele de inlocuire au aceste grupari transformate in grupe -SO2-.


Fisiere in arhiva (1):

  • Acidul Elagic.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1) M.Avram, Chimie Organica vol.II, Bucuresti, 1983, Ed. Academiei Republicii Socialiste Romania.
2) C.D.Nenitescu, Chimie Organica vol.II, Bucuresti, 1980, Ed. Didactica si Pedagogica Bucuresti.
3) http://www.chemspider.com/Chemical-Structure.4445149.html
4) http://en.wikipedia.org/wiki/Ellagic_acid


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!