Acidul Carminic

Extras din referat Cum descarc?

prin desecarea corpului insectei femela, Dactylopius coccus Costa. 
Este considerat periculos deoarece distruge vitemina B 12 , atunci cand este utilizat in alimente si bauturi de aceea, se recomanda evitarea sa.
Majoritatea intrebuintarilor a acestui colorant natural se afla in cosmetice si industria farmaceutica. Obtinera si purificarea acidului carminic din cosenila naturala(ca insecta neprocesata) este privita ca fiind un proces dificil si complicat.  
Alimentele fabricate modern au devenit concerne marete, in ceea ce priveste conservarea aspectului, dar ar putea avea pierderi ale culorii naturale in timpul procesarii. Aditia pastreaza aspectul colorantilor naturali, in timp ce reduce variatiile culorii si creste acceptrea lor de catre consumatori. 
Cu toate acestea colorantii in prezent sunt perceputi ca daunatori. 
In plus,Uniunea Europeana si Statele Unite au restrictionat folosirea colorantilor sintetici in calitate de aditivi alimentari. Aceste restrictii sporesc utilizarea colorantilor naturali in industria alimentara pentru o varietate de produse ca : deserturi cu gelatina, carne, carnati, preparate din fructe (ex.gemuri,etc), produse marine, sucuri, bauturi necarbogazoase, topinguri, preparate din lapte(ex.iaurt).etc.
Istoric
Insecta  cosenila, este nativa din Mexic, America Centrala si Peru. Acolo sunt folosite din secolul X. 
Spaniolii sunt fascinati de stacojiu intensitatii culorii, vopselei de cosenila  care a fost stralucitor si superior inainte de a fi cunoascuta de europenii in  secolul XVI. De fapt dupa aur si argint,cosenila revine cu mai multe cercetari importante din America Centrala.


Fisiere in arhiva (1):

  • Acidul Carminic.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!