Zahărul

Extras din referat Cum descarc?

Zaharul este una din cele mai vechi marfuri (deopotriva cu bumbacul si graul) in istoria civilizatiei. Ca produs al prelucrarii trestiei de zahar, el era cunoscut in India mai bine de 2500 de ani in urma, avand si rolul de valuta in schimburile comerciale dintre tari. 
Materia prima utilizata pentru obtinerea zaharului este constituita din sfecla de zahar, cultura cu program bine determinat in industria agrotehnica.
Sfecla de zahar utilizata in tara noastra provine din sfecla alba de sinteza selectionata la sfarsitul secolului al XVIII-lea.
Cunoasterea componentelor anatomice ale radacinii de sfecla implica si procesele reducere prin valorificare a deseurilor si subproduselor rezultate ca urmare a tehnologiilor industriale cunoscute pentru obtinerea zaharului.
Astfel, radacina sfeclei de zahar este constituita din:


Fisiere in arhiva (1):

  • Zaharul.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!