Zaharoză

Referat
7.2/10 (5 voturi)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 3 în total
Cuvinte : 389
Mărime: 167.18KB (arhivat)
Publicat de: Marta Gradinaru
Puncte necesare: 0
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Sandu Mariana

Extras din referat

Analiza realizatã de chimisti a stabilit cã formula brutã de compozitie a zahãrului este:

Zaharoza este un compus ternal, alcãtuit numai din urmãtoarele trei elemente: carbon, hidrogen si oxigen.

Oxidarea zahãrului se poate scrie prescurtat astfel:

Zahãr + oxigen = bioxid de carbon + apã + cãldurã

Pentru aflarea continutului în substanta uscatã a unei zemi se foloseste zaharometrul sau refractometrul.

Zaharometrul este un aparat simplu de sticlã, care are forma unui termometru mult mai umflat în partea de jos. În unflãtura de jos a aparatului se aflã mercur sau câteva alice, care îl îngreuneazã si îl face sã stea vertical în zeamã. Introducând zaharometrul în zeamã, el se va afunda mai mult sau mai putin în ea, dupã cum zema contine mai putinã sau mai multã substantã uscatã. Citim atunci cifra care corespunde linioarei ce se gãsete la locul de iesire al tevii de sticlã din zeamã si avem dintr-o datã gradele Brix ale zemei, adicã tocmai continutul ei în substante uscate.

Preview document

Zaharoză - Pagina 1
Zaharoză - Pagina 2
Zaharoză - Pagina 3

Conținut arhivă zip

Alții au mai descărcat și

Coroziunea

6. METODE DE PROTECTIE ANTICOROSIVA A MATERIALELOR METALICE Protectia împotriva coroziunii reprezinta totalitatea masurilor care se iau pentru a...

Hidrocarburi aciclice saturate (Alcani)

Hidrocarburile aciclice saturate numite alcani sau parafine, au formula generala CnH2n+2. Conform cu aceasta formula fiecare termen din seria...

Te-ar putea interesa și

Tehnologia de Fabricație a Sortimentului Caramele

Produsele zaharoase Produsele zaharoase, cunoscute si sub numele de dulciuri se caracterizeaza prin continut ridicat de substanta uscata (pana la...

Cafea

INTRODUCERE „Cafeaua trebuie sa fie neagra ca noaptea, tare ca moartea dar dulce ca iubirea” Istoria cafelei este la fel de bogata ca însasi...

Tehnologia de obținere a bomboanelor fondante

1.1.Descrierea produsului Sub denumirea de “produse de laborator “se grupeaza o gama larga variata de produse zaharoase care se caracterizeaza...

Producerea Alcoolului Alimentar din Fructe

1.INTRODUCERE Rachiurile naturale sunt bauturi alcoolice obtinute prin fermentarea si distilarea borhoturilor sau a sucurilor fermentate din...

Biscuiți Zaharoși

MEMORIU JUSTIFICATIV Activitatea de obţinere a produselor de panificaţie reprezintă una din cele mai vechi preocupări ale omului şi totodată una...

Metode Analitice Realizare cu Ajutorul Enzimelor

Introducere Scopul prezentului studiu a constat în caracterizarea unor produse alimentare, cum ar fi uleiuri vegetale, sucuri de fructe şi...

Zaharoza

1. Introducere Zaharoza sau sucroza, este o dizaharidă cunoscută cel mai bine sub formă de zahăr. Molecula de zaharoză este compusă din:fructoză...

Operații unitare în industria alimentară

I. PARTEA TEORETICĂ 1. Zaharoza Zaharoza, numită și sucroză este o dizaharidă foarte răspândită în natură, întâlnindu-se în special în sfecla de...

Ai nevoie de altceva?