Tipuri de Reometre

Extras din referat Cum descarc?

Progesul tehnologic a influentat in mod pozitiv evolutia tehnicilor de lucru si a aparaturii. In acelasi timp obtinerea, analiza si interpretarea datelor se realizeaza mult mai usor iar timpul necesar acestor operatii s-a redus simtitor.
Evolutia rapida a societatii impune aparitia pe piata a unor produse noi, a caror caracteristici si proprietati sa fie superioare celor deja existente.
Reometrele sunt utilizate pentru a caracteriza proprietatile reologice ale diferitelor sisteme in cadrul controlului de calitate, prelucrarii, aplicarii sau a studiilor de cercetare-dezvoltare. Din punct de vedere reologic este necesar ca pentru caracterizarea cat mai corecta a unui sistem sa se masoare un domeniu de proprietati, deoarece produsul poate fi supus diferitelor conditii de solicitare, in perioade foarte scurte de timp.
In mod ideal, un reometru ar trebui sa fie capabil sa detecteze modificarile proprietatilor reologice ale sistemului in conditii similare de solicitare cu cele din realitate.
Reometrele moderne sunt astazi de trei ori mai ieftine si de patru ori mai performante decat erau acum 10 ani.
Reprezinta cea simpla modalitate de determinarea a vascozitatii unui lichid. Sunt simple din punct de vedere constructiv si foarte usor de utilizat.
Functie de principiul dupa care se realizeaza masuratorile se impart in:
Vascozimetre cu bula - vascozitatea este o masura directa a vitezei cu care o bula se ridica intr-un tub inchis care contine lichidul de analizat.
Cupa vascozimetrica - vascozitatea se exprima prin timpul necesar unui volum bine determinat de a trece prin duza, pana la ruperea firului continuu de fluid. 
Vascozimetre cu bila sau cilindru - vascozitatea este proportionala cu timpul necesar unei bile sau unui cilindru de dimensiuni bine precizate sa cada printr-un tub plin cu materialul de analizat 
Vascozimetre capilare - fluidul curge (sau este fortat sa treaca) printr-o capilara de dimensiuni cunoscute,vascozitatea sa fiind corelata cu timpul necesar pentru strabaterea acestei capilare.
Se bazeaza pe rotirea probei si masurarea raspunsului sau la tensiunea aplicata.
Reometrele difera prin domeniul vitezelor de forfecare (de la 10-4 la 104 s--1) si al tensiunilor de forfecare (intre 10-3 Pa si 104 Pa). 
Vascozitatea se calculeaza ca raport intre tensiunea de forfecare si viteza de forfecare prestabilita.
Modele simple sunt cele de tip:
- Stormer care permit masurarea fortei necesare rotirii unei palete intr-un fluid
- ICI care masoara vascozitatea la viteze de forfecare mari (aproximativ 10.000 s-1) 
- Brookfield care permit masurarea fortei necesare rotirii unei palete de o geometrie cunoscuta intr-un volum dat de lichid.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tipuri de Reometre.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!