Tipuri de aditivi utilizați în produsele cosmetice

Extras din referat Cum descarc?

1. Introducere
Dezvoltarea industriei producatoare de cosmetice a condus la o diversificare a tipurilor de produse care au drept scop cresterea atractivitatii si promovarea sanatatii si frumusetii. Un produs cosmetic este acea substanta care intra in contact cu diverse parti externe ale corpului uman, cu scopul principal de a le curata, a le modifica aspectul, a le proteja si a le mentine in buna stare. In ceea ce priveste materiile prime utilizate la fabricarea produselor cosmetice, numite uzual ingrediente cosmetice, acestea pot fi de provenienta natural sau sintetica, fiind diferite de la un produs, la altul. Ele sunt grupate in: substante de baza, agenti activi si aditivi. 
2. Aditivii cosmetici-Generalitati 2.1 Definitie si rol 
Aditivii sunt substante chimice adaugate intr-un anumit produs cu scopul de
a-i ameliora / imbunatati anumite proprietati: gustul, culoarea, stabilitatea, rezistenta la alterare, textura, etc. Aditivii cosmetici sunt ingrediente auxiliare prezente in toate tipurile
de formulari, avand unul din urmatoarele roluri: facilitarea transportului substantei active din produsul cosmetic, imbunatatirea eficientei si asigurarea controlului bioaccesibilitatii, uniformitatii si/sau caracteristicilor de curgere, cresterea stabilitatii pricipiilor active, facilitarea conditionarii sub diferite forme, marirea valabilitatii produsului datorita actiunii antimicrobiene sau antioxidante, asigurarea conditiilor de calitate, rol in estetica produsului prin mascarea unor caracteristici
neplacute sau prin crearea unor forme de prezentare atragatoare pentru consumator. 2.2. Impactul asupra sanatatii
In ceea ce priveste impactul aditivilor asupra sanatatii, aditivii admisi prin legislatia in vigoare, nu sunt periculosi si nu afecteaza sanatatea consumatorilor daca sunt respectate doua conditii: sa fie utilizati numai in produsele mentionate si in produsele respective sa nu depaseasca limita maxima admisa. 
2.3. Selectarea aditivilor
Alegerea aditivilor unei formule cosmetice este ghidata in esenta de compatibilitate. Prin compatibilitate se intelege nu numai perfecta toleranta, ci chiar afinitatea restransa cu constituentii partii corpului cu care produsul cosmetic va fi pus in contact. Aceasta afinitate se coreleaza cu originea biologica a diferitilor compusi utilizati.


Fisiere in arhiva (1):

  • Tipuri de aditivi utilizati in produsele cosmetice.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1. " Aditivi pentru produsele farmaceutice si cosmetice"-Curs, Prof. Dr. Ing. Daniela Suteu;
2. "Necesitatea aditivilor in produsele cosmetice"- Referat;
3. https://www.elemental.eu/ro ;
4. www.regielive.ro


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!