Sticla spumantă

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Sticla spumanta reprezinta un material usor cu pori din sticla, unde porii sint amplasati uniform cu diametrul 0, 1 5 mm dispartiti de peretii subtiri. Porii in sticla spumanta se pot primi: a introduce in componenta materialului de fierbere o substanta care ajuta la formarea spumei in procesul de fierbere a sticlei; formarea spumei de sticla formata aduce la formarea lucrurilor din spuma, de exemplu: - a radacinii de sapun la temperatura joaca de structura fixata aglomerind parti de sticla. Aglomerarea amestecului pulberent al sticlei cu corpuri gazoase.

In industrie scara sticlei spumante ca si in fosta URSS ca si in alte tari se primesc prin metoda pulberarii.

absorbtia omstica; sticla spumanta speciala.

Cel mai mult se intrebuinteaza in constructie numai sticla spumanta cu izolatie termica. Aceasta se elaboreaza in forma de plita cu dimensiuni 900 x 500; 500 x 500; 500 x 400 si grosimea 100-120 mm.

Resturile ce se formeaza la taierea plitii in forma bucati, se intrebuinteaza in constructii termoizolate. Sticla spumanta se fabrica din sticla obisnuita cu componenta industriala fara schimbari de caldura repezite se poate de intrebuintat pentru izolatia termica a suprafetei incalzita pina la 400 grade C. Sticla spumanta usor se da la prelucrarea mecanica; ea se poate taia si gauri, ea este rezistenta la incghet, chimic rezista, nu plesneste si nu se indoaie.

Sticla spumanta se intrebuinteaza in calitate de termoizolat la pereti si pentru acoperirea cladirilor industriale si civile, pentru izolarea peretilor reci, termoizolant la producerea trubelor de canalizare. Datorita porilor de pe suprafata, ea foarte bine se imbina alte materiale de constructii, cu ajutorul liantilor simpli ca exemplu cimentul. Cimentul trebuie de intrebuintat cu diferite adaose.

Intrebuintarea sticlei spumante in constructie este foarte efectiva.

Daca comparam sticla spumanta cu masa 200 kg/m3 si coeficientul conductibilitatii termice 0, 01 Kkal/m. c. rad ca si o simpla caramida rosie, care are volumul de masa 1700 kg/m3 si coeficintul conductiblitatii termice 0, 7 k kal/m. c. grad, pentru a primi tot aceiasi termoizolatie ca si sticla spumanta trebuie de 85 mai putin ca la caramida. Aceasta inseamna ca 1 m sticla spumanta in calitate de incalzitor poate fi inlocuita cu 85 m sau 20000 caramizi. Ateunatorul sticlei spumante are o structura spongioasa preoritatea caruia este imbinarea intre pori (inmuierea 50-60%). Asa fel de sticla spumanta in interiorul de la 100 pina la 600 se inmoaie de la 20-50% trecerea prin ea a sunetului in interiorul de la 600-1200; de la 50 pina la 65%. Sticla spumanta speciala in dependenta de intrebuintarea preda diferite proprietati electrice si rezistenta.

1. 2. Tehnologia producerii Esenta acestei metode cu praf a sticlei spumante consta in urmatoarele: - la analiza materialului de sticla si gazelor impreuna, ca exemplu, 100t pina la temperatura de 700-850 grade C razele, ce s-au format in rezultatul de ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sticla spumanta.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 330 cuvinte
Nr caractere:
6 713 caractere
Marime:
12.67KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Chimie
Tag-uri:
sticla, proprietati
Predat:
la liceu
Sus!