Stecloprofelit

Extras din referat Cum descarc?

1.1.	Generalitati
Stecloprofilul (detaliu din sticla profillata) reprezinta in sine elemente de constitutie de o anumita lungime, avind in sectiune profil diferit. Mai pe larg este intrebuintat stecloprofilul cu sectiune chesonata si profil U.
1.2.	Producerea nationala a stecloprofilitului
Intrebuintarea stecloprofilului in calitate de material pentru pereti, da un mare efect decorativ si mai ales reduce costul constructiei si cheltuielile la exploatare, si anume reparatia petrecut la ridicare. Acest stecloprofilit este mult mai convenabil de intrebuintat decit materialele de constructie traditionale si chiar decit blocurile de sticla. Stecloprofilitul poate avea diferita lungime. Elementele cu profil U se recomanda de a avea lungimea pina la 3 m, iar cele cu sectiunea chesonata - pina la 5 m.
1.3.	Asortimentul stecloprofilitului este:
Sectiunea stecloprf.	
Marca	Marimea, mm
latimea	inaltimea	grosimea
Chesonata	
??? - 180
??? - 250
180
245	
50
50	
5,5
5,5
Profil U	
?? - 250
?? - 500
250
500	
35
35	
5,5
5,5
Stecloprofilitul de marca ?? - 250 si ??? - 250, folosit in constructie, are urmatoarele caracteristici: 
?? - 250	??? - 250
1) Coeficientul pemtabilitatii la lumina	0,75	0,6
2) Coeficientul conductibilitatii termice	5,1	2,55
3) Limita de rezistenta la incovoiere	130	100
4) Metoda izolarii sunetului	18	26
Stecloprofilitul se fabrica colorat si necolorat, armat si nearmat.
Stecloprofilitul cu sectiune chesonata este intrebuintat mai mult pentru constructiile verticale de ingradire la cladirile industriale, iar cele profilate in U - pentru peretii despartitori interiori la cladirile industriale cit si la cele administrative.
Stecloprofilitul armat se intrebuinteaza la luminatoarele de iluminare. Din elemente aparte de stecloprofilit, in conditii de uzina se poate de fabricat panouri. Din asa panouri a fost construit, de exemplu, palatul sportului din or.Gorchi.
La monatarea ingradirilor exterioare din stecloprofilit cu sectiune chesonata, pentru etansarea imbinarilor, se folosesc garnituri din cauciuc poros si mixturi hidroizolate, rezistente la inchet, de exemplu mastic de tiocol, de ciment. Steclorpofilitul cu sectiune profilata in U, se imbina cu ajutorul garniturilor de polivenilclorid si mastic de etansare.
1.4.	Procesul tehnologic de producere a steclorpofilitului include 
In sine topirea sticlei, laminarea benzii netede a sticlei, fasonarea, arderea, taierea elementelor aparte, obtinerea si transportarea la depozitul de productie gata.
Stecloprofilitul se prepara din sticla rezistenta la actiunea caldurii cu urmatoarea componenta chimica:  (SiO2 - 63,5%; Al2O3 - 15%; CaO - 13%; MgO - 4%; Na2O - 2%; Fe2 - 2%) sau din amestec de var si Na obisnuit din care se prelucreaza foi de sticla laminata. Pentru topirea sticlei rezistente la caldura, se folosesc cuptoare regeneratoare cu rezervoar, partea de sus a caror este captusita cu bare de cuart. 
Pentru topirea sticlei cu componenta ealcolina, se folosesc cuptoare atit regeneratoare, cit si cu incalzire directa. Pentru laminarea benzii netede a sticlei, se foloseste masini de laminat cu latimea calturilor 1,2-1,6 m.
Fasonarea stecloprofilitului din sticla rezistenta la actiunea termica, se infaptuieste la linia tehnologica ??? - 500, iar din sticla de nitratul de var - la linia ??? - 500.
De exemplu luind un caz, -  instalatia de fasonare este aranjata pe placa masinii de laminat in apropierea volturilor de laminare. Acest proces trebuie sa aiba loc repede, ca sticla cu rezistenta termica sa nu sa intireasca ci din contra sa fie plastica si usor fasonabila.
Un alt caz, pe linia  ??? - 500, instalatia de fasonare se aranjeaza pe masa cu role. Masa de sticla din amestec de var si Na, deoarece greu se raceste, inainte de a o nimeri in instalatia de fasonare, se raceste putin.
Fasonarea steclorpofilitului cu profilul U se face astfel: marginea benzii sticlei elastice, la trecerea ei prin semiforme, incepe sa se indoaie, iar dupa aceasta cu ajutorul bucselor si rolelor ia forma profilului in U.
Stecloprofilitul gata trece pe masa cu role, dupa care nimereste in cuptorul de ardere. Fasonarea steclorpofilitului cu sectiunea


Fisiere in arhiva (1):

  • Stecloprofelit.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!