Spectrometrie de Masa

Extras din referat Cum descarc?

Spectrometria de masa este un instrument analitic folosit pentru masurarea masei moleculare a unei substante. Aceasta metoda este utila pentru elucidarea structuriilor de compusi organici si secventelor de peptide si oligonucleotide.
Domeniu de utilizare
Spectrometria de masa este utilizata in industrie si in mediul academic cat si in cercetare. Cele mai importante domenii de aplicatie ale spectometriei de masa sunt:
o Biotehnologia: analiza de proteine, peptide si oligonucleotide;
o Domeniul farmaceutic: descoperirea de medicamente, farmacocinetica;
o Clinic: analiza hemoglobinei;
o In mediu: calitatea apei, contaminarea alimentelor;
o Geologie: ulei de compozitie.
Principiul metodei
Diverse tehnici de ionizare au fost dezvoltate in functie de scop. Tehnica MALDI reprezinta un proces de ionizare ,,bland" care produce ioni moleculari, pornind de la molecule in general nevolatile, ca proteine, oligonucleotide, polizaharide sau polimeri sintetici. Aceasta este una dintre cele mai recente si fascinante tehnici in analiza compusilor organici. Ea permite determinarea masei biomoleculelor mari si polimerilor sintetici cu mase mai mari de 100.000 de Dalton cu ajutorul ionizarii si vaporizarii fara fragmentarea moleculelor analizate. In special, este utilizata pentru determinarea rapida si exacta a maselor molare si repetarea unitatiilor secventiare, de recunoastere a impuritatiilor si polimerilor aditivi.
Tehnica MALDI genereaza ioni de masa moleculare mare prin iradierea unui amestec solid al substantei de analizat, amestecata cu un ,,compus matrice" potrivit, cu ajutorul unei raze laser pulsatorii.
Proba
Tehnica MALDI implica utilizarea unui laser cu grinda pentru a iradia o cantitate mare de matrice si proba. Principiul MALDI se bazeaza pe excitarea moleculelor matricei de catre grinda cu laser si apoi de evapora rapid. 
Din punct de vedere practic, polimerii ce pot fi analizati se impart in 4 grupe:
1. Polimeri solubili in apa (de exemplu : acid poliacrilic sau polietilen oxid);
2. Polimeri solubili in solventi organici polari (de exemplu : polimerii acrilici);
3. Polimeri solubili in solventi nepolari (de exemplu : polistiren);


Fisiere in arhiva (1):

  • Spectrometrie de Masa.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!