Spectrometria de Absorbtie Atomica

Extras din referat Cum descarc?

AAS foloseste proprietatea atomilor de a absorbi radiatie electromagnetica la anumite lungimi de unda a radiatiei din domeniul infrarosu (IR), vizibil (VIS) sau ultraviolet (UV), furnizandu-se astfel un semnal detectabil, proportional cu concentratia atomilor.
Cand lumina de o anumita intensitate parcurge un mediu format din mai multi atomi in starea fundamentala, o parte din aceasta lumina este absorbita de catre atomi.
Intensitatea absorbtiei este determinata de densitatea atomica.
La baza fotometriei sta legea Lambert-Beer:
sau prin logaritmare se obtine relatia liniara 
unde:
I0 este intensitatea radiatiei care ajunge pe stratul absorbant;
I este intensitatea radiatiei la iesirea din stratul care absoarbe;
? este coeficientul de extinctie molara;
C este concentratia substantei (mol/litru);
l este grosimea stratului absorbant;
E este extinctia sau absorbanta.
Un spectrometru de absorbtie atomica este compus din: lampa cu catod cavitar, lentile, monocromator, detector, amplificator si un sistem digital de inregistrare si prelucrare a datelor. 
Sursa de radiatie este lampa cu catod cavitar. Catodul acesteia este fabricat din metalul pentru care se realizeaza masuratorile.
Metoda de atomizare utilizata in spectrometria de absorbtie atomica este disocierea prin caldura - mostrele sunt incalzite la temperatura inalta astfel incat moleculele se transforma in atomi liberi.
Aceasta metoda de atomizare se poate realiza prin metoda cu flacara, in care o flacara este folosita ca sursa de caldura si metoda fara flacara (metoda cu cuptor de grafit).


Fisiere in arhiva (1):

  • Spectrometria de Absorbtie Atomica.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!