Polimeri Biodegradabili - Policaprolactona

Extras din referat Cum descarc?

I. INTRODUCERE 
Policaprolactona a fost unul dintre cei mai recenti polimeri sintetizati de grupul Carothers in anii 1930. A devenit comerciabil in urma eforturilor de identificare a polimerilor sintetici care poate fi degradat de microorganisme.
Polimerizarea policaprolactonei se poate realiza fie prin polimerizare cu deschidere de ciclu - folosind o varietate de catalizatori anionici, cationici si coordinativi - fie prin polimerizare radicalica vie cu deschidere de ciclu a 2 - metilen - 1 - 3 - dioxepan. Policaprolactona este un polimer hidrofob, semicristalin - cristalinitatea acestuia tinde sa scada cu cresterea masei moleculare. Buna solubilitate a policaprolactonei, temperatura de topire scazuta (Tt = 59 - 64 C) si buna compatibilitate la amestecare a simulat ample cercetari ca posibila aplicare in domeniul biomaterialelor. 
In consecinta, policaprolactona si copolimerii acesteia au fost folositi intr-o serie de dispozitive cu eliberare de medicamente. Atentia a fost atrasa de acesti biopolimeri datorita numeroaselor avantaje fata de biopolimerii ce sunt utilizati in prezent. Acestea includ cinetica degradarii si proprietatile mecanice, usurinta modelarii si fabricarii la dimensiuni potrivite care sa permita porilor sa conduca la tesuturi in crestere si la eliberarea controlata de medicamente din matricea lor. Grupele functionale ar putea fi, de asemenea, adaugate pentru a face polimerul mai hidrofil, aveziv sau biocompatibil.
Datorita faptului ca policaprolactona se degradeaza intr-un ritm mai lent decat poli(acid glicolic), PDLA si copolimerii acestora si prin urmare, initial folosit pentru dispozitive de eliberare a medicamentelor, ce raman active mai bine de 1 an. Desi initial unele cercetarii atrag atentia, policaprolactona a fost depasita de renumele altor polimeri resorbabili ca polilactate si poliglicoli, care au fost studiati in aplicatii in care se cerea ca matricea polimerica sa elibereze medicamente capsulate in decursul zilelor sau a saptamanilor cu o resorbtie completa in 2 - 4 luni dupa implantare.
Industria dispozitivelor medicale a fost interesata si de inlocuirea dispozitivelor din metal (placi, suruburi, cuie) prin utilizarea implanturilor biodegradabile; cu toate acestea policaprolactona nu are proprietati mecanice pentru a fi aplicate. In plus, atat dispozitivele medicale cat si sistemele de eliberarea de medicamente, sunt considerate a fi polimeri mai resorbabili de asemenea, au avut si cateva dezavantaje asociate cu degradarea pe termen lung (pana la 3 - 4 ani pentru policaprolactona)si retele intracelulare de resorbtie.
Revenirea policaprolactonei ca biomaterial, a dat nastere unui nou domeniu - ingineria tisulara - . Policaprolactona poseda proprietati reologice si vascoelastice superioare peste multi polimeri resorbabili omologi ceea ce face ca polimerul sa se produca usor si sa fie folosit intr-o gama larga de scaffold-uri/matrici suport. In realitate, policaprolactona, poate fi utilizata intr-o gama larga de tehnologii de fabricare a scaffold-urilor si in productii ieftine, in comparatie cu alti poliesteri alifatici, este extrem de avantajoasa. Mai mult, au fost fabricate un numar mare de dispozitive cu eliberare de medicamente din policaprolactona au aprobarea FDA-ului ceea ce permite o cale mai rapida spre piata.
O reexaminare a policaprolactonei ca biomaterial inclusiv relatiile sale cu alti polimeri bioresorbabili, se va concentra pe proprietatile si avantajele ce au propagat interesul policaprolactonei cu privire la eliberarea de medicamente si in special in domeniul ingineriei tesuturilor.
II. SINTEZA SI PROPRIETATILE FIZICO-CHIMICE 
Polimerizarea policaprolactonaei se realizeaza prin procedeul de polimerizare cu deschiderea de ciclu a monomerului ? - caprolactona ce a fost studiata in anii 1930.


Fisiere in arhiva (1):

  • Polimeri Biodegradabili - Policaprolactona.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!