Obținerea laptelui bătut

Referat
7.7/10 (3 voturi)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 1297
Mărime: 295.34KB (arhivat)
Publicat de: Miron Nistor
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Buzuru Elena
obtinerea laptelui batut,caracteristici tehnologice

Extras din referat

1. Generalitati

Laptele batut se obtine din lapte de vaca pasteurizat, cu adaos de culturi de bacterii lactice selectionate.

Dupa continutul de grasime laptele se clasifica în 4 tipuri:

- tip Extra cu 4% grasime

- tip I Sana cu 3,6% grasime

- tip II cu 2,0% grasime

- tip III cu 0,1% grasime

2. Conditii tehnice de calitate

a) Laptele si materiale auxiliare folosite la fabricarea laptelui batut trebuie sa corespunda documentelor tehnice normative de produs si normelor sanitare în vigoare

b) Laptele batut se fabrica conform instructiunilor tehnologice aprobate la omologare cu respectarea normelor sanitare si sanitar veterinare în vigoare.

Proprietati organoleptice

Caracteristici

a) Aspect si consistenta

- coagul fin, compact sau cu o consistenta fluida se smântâna proaspata, se admit particule vizibile de coagul.

b) Culoare:

- alba de lapte

c) Gust si miros

- placut, caracteristic, acrisor, racoritor, fara gust si miros strain

Proprietati fizico – chimice

Caracteristici

- tip Extra cu 4 ± 0,1 % grasime

- tip I Sana cu 3,6 ± 0,1 % grasime

- tip II cu 2,0 ± 0,1% grasime

- tip III cu max. 0,1% grasime

Aciditate (gr.T) max. 120

Substante proteice (%) min. 3,2

Temperatura de livrare (gr. C) max. 8

Nota: În reteaua comerciala se admite aciditatea de max. 130 T

Proprietati microbiologice

Caracteristici

Bacterii coliforme / cc produs max. 100

Escherichia coli / cc produs max. 10

Salmonella / 50 cc absent

Stafilococ coalulato pozitiv / cc max. 10

Preview document

Obținerea laptelui bătut - Pagina 1
Obținerea laptelui bătut - Pagina 2
Obținerea laptelui bătut - Pagina 3
Obținerea laptelui bătut - Pagina 4
Obținerea laptelui bătut - Pagina 5
Obținerea laptelui bătut - Pagina 6
Obținerea laptelui bătut - Pagina 7
Obținerea laptelui bătut - Pagina 8
Obținerea laptelui bătut - Pagina 9
Obținerea laptelui bătut - Pagina 10
Obținerea laptelui bătut - Pagina 11
Obținerea laptelui bătut - Pagina 12
Obținerea laptelui bătut - Pagina 13
Obținerea laptelui bătut - Pagina 14
Obținerea laptelui bătut - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Obtinerea Laptelui Batut.doc

Alții au mai descărcat și

Coroziunea

6. METODE DE PROTECTIE ANTICOROSIVA A MATERIALELOR METALICE Protectia împotriva coroziunii reprezinta totalitatea masurilor care se iau pentru a...

Hidrocarburi aciclice saturate (Alcani)

Hidrocarburile aciclice saturate numite alcani sau parafine, au formula generala CnH2n+2. Conform cu aceasta formula fiecare termen din seria...

Celuloza

CELULOZA este polizaharida cea mai raspindita in natura. Ea corespunde formulei(C6 H10 O5)n, in care n are valori cuprinse intre 700-800 si...

Te-ar putea interesa și

Tehnologia de obținere a laptelui bătut

1. Memeoriu Justificativ Intr-un proverb antic hindus se spune: „Bea lapte acru si vei avea o viata indelungata”. Acest proverb ne arata ca inca...

Proiectarea și implementarea sistemului HACCP în industria alimentară - lapte bătut

1.DESCRIEREA PRODUSULUI Laptele batut este un produs fermentat care contine toate elementele nutritive ale laptelui dar sub forma mai usor...

Analizează organoleptic și fizico-chimic produsele lactate acide

Introducere Produsele lactate fermentate sau acide au apărut din timpuri imemoriale. Se obţin prin fermentarea laptelui sub acţunea culturilor de...

Tehnologia de fabricare a laptelui bătut

Capitolul I STUDIU DE LITERATURA 1.1 Fisa tehnica a produsului DENUMIREA PRODUSULUI ::LAPTE BATUT fabricat din lapte de vaca pasteurizat, cu...

Proiectarea unei Secții de Procesare a Laptelui de Capră

CAPITOLUL I STUDIU PRIVIND ANIMALUL DE PROVENIENtà A LAPTELUI 1.1. Importanta, originea si începutul cresterii caprinelor Caprinele reprezintã o...

Controlul sanitar-veterinar al laptelui bătut

INTRODUCERE Intr-un proverb antic hindus se spune: „Bea lapte acru si vei avea o viata indelungata”. Acest proverb ne arata ca inca din...

Lapte bătut - Sana

Capitolul.1 1.1. JUSTIFICAREA NECESITĂŢII ŞI OPORTUNITĂŢII TEMEI ALESE Laptele reprezintă secreţia mamară a femelelor mamifere şi conţine aproape...

Laptele

Caracteristici ale materiilor prime şi auxiliare Laptele este secreţia caracteristică a glandelor mamare a tuturor mamiferelor femele. În diferite...

Ai nevoie de altceva?