Metode de Determinare a Ozonului din Aer

Cuprins referat Cum descarc?

CAPITOLUL I- Introducere.1
CAPITOLUL II- Proprietatile ozonului, raspandirea si producerea ozonului, importanta ozonului.8
CAPITOLUL III- Metode de determinare a ozonului.12
CAPITOLUL IV- Concluzii.35
Bibliografie.36


Extras din referat Cum descarc?

CAPITOLUL I 
Introducere 
Aparuta pe agenda de lucru europeana la inceputul anilor 1970, preocuparea pentru mediu dobandeste un caracter distinct odata cu semnalarea, de catre Clubul de la Roma, a diminuarii resurselor naturale si a deteriorarii rapide a calitatii apei, aerului si solului. Au trecut doi ani pana la crearea politicii comunitare de mediu, in 1972 si de aici la dezvoltarea acesteia ca una dintre cele mai importante politici comunitare. Importanta sa nu este datorata anvergurii fondurilor alocate (care nu depasesc fondurile de care dispun politica regionala sau politica agricola) ci faptului ca politica de mediu a devenit politica orizontala a Uniunii Europene, aspectele de protectie a mediului fiind considerente obligatorii ale celorlalte politici comunitare. Prin adoptarea strategiei dezvoltarii durabile ca element principal al campului sau de actiune - adica prin preocuparea pentru natura ca mostenire si resursa a generatiilor viitoare politica de mediu este permanent conectata la tendintele globale de protectie a mediului, asa cum apar ele in urma evenimentelor internationale precum summit-urile de la Rio (1992) si Johanesburg (2002), a protocolului de la Kyoto, etc. In plus, aceasta conectare la si implicare in progresele internationale de mediu transforma Uniunea Europeana in promotor global al dezvoltarii durabile.
Politica de mediu a UE s-a cristalizat prin adoptarea unei serii de masuri minime de protectie a mediului, ce aveau in vedere limitarea poluarii, urmand ca in anii '90 sa treaca printr-un proces de orizontalizare si sa se axeze pe identificarea cauzelor acestora, precum si pe nevoia evidenta de a lua atitudine in vederea instituirii responsabilitatii financiare pentru daunele cauzate mediului.
Aceasta evolutie conduce la delimitarea urmatoarelor principii de actiune:
- Principiul ,,Poluatorul plateste": are in vedere suportarea, de catre poluator, a cheltuielilor legate de masurile de combatere a poluarii stabilite de autoritatile publice - altfel spus, costul acestor masuri va fi reflectat de costul de productie al bunurilor si serviciilor ce cauzeaza poluarea;
- Principiul actiunii preventive: se bazeaza pe regula generala ca ,, e mai bine sa previi decat sa combati";
- Principiul precautiei: prevede luarea de masuri de precautie atunci cand o activitate ameninta sa afecteze mediul sau sanatatea umana, chiar daca o relatie cauza-efect nu este deplin dovedita stiintific;
- Principiul protectiei ridicate a mediului: prevede ca politica de mediu a UE sa urmareasca atingerea unui nivel inalt de protectie;
- Principiul integrarii: prevede ca cerintele de protectie a mediului sa fie prezente in definirea si implementarea altor politici comunitare;
- Principiul proximitatii: are drept scop incurajarea comunitatilor locale in asumarea responsabilitatii pentru deseurile si poluarea produsa .
Evolutia politicii de mediu si schimbarile inregistrate de aceasta de-a lungul timpului sunt reflectate nu numai de obiectivele si prioritatile acesteia, ci si de numarul - in continua crestere - al instrumentelor sale de implementare. Astfel, se poate vorbi de dezvoltarea a trei tipuri de instrumente: legislative, tehnice si instrumente economico-financiare, la care se adauga un set de ,,instrumente ajutatoare" ce raspund mai degraba noilor tendinte si strategii de protectie a mediului.
A. Instrumentele legislative creeaza cadrul legal al politicii comunitare de protectie a mediului sunt reprezentate de legislatia existenta in acest domeniu, adica de cele peste 200 de acte normative (directive, regulamente si decizii) adoptate incepand cu anul 1970 (acestea constituie asa numitul acquis comunitar).
B. Instrumentele tehnice asigura respectarea standardelor de calitate privind mediul ambient si utilizarea celor mai bune tehnologii disponibile. In categoria instrumentelor tehnice pot fi incluse:
- Standarde si limite de emisii etc.;
- Cele mai bune tehnologii disponibile (BAT)
- Denominarea ,,eco" (eco-etichetarea),
- Criteriile aplicabile inspectiilor de mediu in SM.
Standardele si limitele de emisii sunt incluse in legislatia specifica si au menirea de a limita nivelul poluarii mediului si de a identifica marii poluatori.
Cele mai bune tehnologii disponibile (BAT); legislatia de prevenire si control a poluarii industriale impune utilizarea celor mai bune tehnologii disponibile la un moment dat.


Fisiere in arhiva (1):

  • Metode de Determinare a Ozonului din Aer.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!