Metode de Depoluare a Apelor

Cuprins referat Cum descarc?

1. Surse de poluare a apelor 
2. Purificarea apei de suprafata
o Sedimentarea
o Filtrarea
o Dezinfectia
3. Tratarea apei poluate industrial
3.1 Caracteristicile calitative si cantitative ale apelor uzate industrial
3.2 Procese unitare pentru epurarea apelor uzate industrial
4.ELIMINAREA HIDROCARBURILOR POLICICLICE DIN APE CU AJUTORUL METODELOR BIOTEHNOLOGICE
5. Monitorizarea calitatii apelor
Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

Poluarea reprezinta modificarea componentelor naturale prin prezenta unor componente straine, numite poluanti, ca urmare a activitatii omului, si care provoaca prin natura lor, prin concentratia in care se gasesc si prin timpul cat actioneaza, efecte nocive asupra sanatatii, creeaza disconfort sau impiedica folosirea unor componente ale mediului esentiale vietii. (Conferinta Mondiala a O.N.U., Stockholm, 1972).
1.Surse de poluare a apelor 
Dupa actiunea lor in timp, exista urmatoarele surse de poluare: 
o Surse de poluare permanente 
o Surse de poluare nepermanente
o Surse de poluare accidentale. 
In functie de modul de generare a poluarii,sursele de poluare pot fi impartite in doua categorii: 
o Surse de poluare naturale 
o Surse de poluare artificiale,datorate activitatii omului,care la randul lor pot fi subdivizate in ape uzate si depozite de deseuri. 
Sursele de poluare permanente naturale provoaca modificari ale caracteristicilor calitative ale apelor,facandu-le improprii utilizarii. 
Principalele conditii in care se produce poluarea naturala a apelor sunt: 
o Trecerea apelor prin zone cu roci solubile( zacaminte de sare, sulfati etc) constituie principala cauza de patrundere a unor saruri in cantitati mari in apele de suprafata sau in straturile acvifere. Un caz deosebit il reprezinta rocile radioactive, care pot duce la contaminarea unor ape de suprafata sau subterane. 
o Trecerea apelor de suprafata prin zone cu fenomene de eroziune a solului, ce provoaca impurificari cu particule solide antrenate,in special daca solurile sunt alcatuite din particule fine,cum sunt cele de marne sau argile care se mentin mult timp in suspensie. 
o Vegetatia intensa, fixa saui flotanta, in special in ape cu viteza mica de scurgere si in lacuri, care conduce la fenomene de impurificare variabile in timp, in functie de perioadele de vegetatie.
o Vegetatia de pe maluri. Aceasta produce si ea o impurificare, atat prin caderea frunzelor, cat si prin caderea plantelor intregi. Elementele organice sunt supuse unui proces de putrezire si descompunere,care conduc la o impurificare a apelor,in special in perioadele cu cote mici ale apelor sau sub pod de gheata. 
Surse de poluare accidentala naturale sunt mai rare si se datoreaza unor fenomene geologice, de tipul: 
o activitatilor vulcanice, insotite de infiltrarea unor ape puternic mineralizate in ape subterane sau de suprafata; 
o Deschiderea unor carsturi ( puturi, pesteri din roci solubile: calcar, sare , ghips etc) sau a unor cai de circulatie a apelor subterane prin spalarea unor falii etc.
Referitor la sursele de poluare, permanenta , artificiala, ar trebui mai intai subliniat faptul ca, dupa provenienta lor, exista urmatoarele categorii de ape uzate: 
o Ape uzate menajere, rezultate din satisfacerea nevoilor gospodaresti de apa ale centrelor populate, igenico-sanitare, si social administrative ale diferitelor unitati industriale; 
o Ape auzate publice, rezultate din satisfacerea nevoilor publice ale centrelor populate; 
o Ape uzate industriale, rezultate din ramuri industriale de orice natura, inclusiv industria extractiva ( ape de mina, ape de sonda etc) precum si de la alte activitati asemanatoare din constructii, transporturi, etc; 
o Ape uzate provenite din agricultura
o Ape uzate de la unitati agrozootehnice si piscicole.
o Ape uzate rezultate din satisfacerea nevoilor tehnologice proprii de apa ale sistemelor de canalizare, cum sunt:spalarea canalelor colectoare, pregatirea solutiilor de reactivi, ape neepurate din statiile de epurare etc;


Fisiere in arhiva (1):

  • Metode de Depoluare a Apelor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!