Metoda conductometrică, potențiometrică, voltametria, electroforeza

Extras din referat Cum descarc?

Se bazeaza pe masurarea conductantei electrice a solutiilor. Conductanta (W) unui mediu e valoarea inversa rezistentei (R) acelui mediu. R=?*L/S ? - rezistivitatea specifica
Rezistivitatea e rezistenta unui volum cilindric din solutia cu substanta de analizat de lungime 1 cm si suprafata 1 cm2. Conductivitatea devine: W=1/R=S/?*L . Marimea inversa rezistivitatii e conductivitatea specifica ?= 1/?. => W=? *S/L
Ca si rezistivitatea, conductivitatea depinde de: natura subst, temperatura si de concentratie. Dependenta conductivitatii de temperatura arata in modul urmator.
Dependenta de concentratie arata astfel:
In multe cazuri se foloseste in locul conductivitatii conductivitatea echivalenta sau molara.
Conductivitatea molara u sau echivalenta ? e conductivitatea raportata la numarul de echivalenti gram sau la nr de molecule gram dintr-un ml de solutie. Ca si conductivitatea, acestea depind de aceeasi factori. In analizele chimice e deosebit de imp. dependenta conductivitatilor de concentratie. 
Conductivitatea echivalenta la dilutie infinit va depinde numai de temperatura si natura electrolitului. Aceasta se numeste conductivitate echivalenta limita ?infinit. Aceasta poate fi reprezentata ca fiind suma a 2 termeni ce depind de natura anionului si cationului care intra in componenta solutiei.
?infinit =U+V (mobilitatile ionului)
intre conductivitatile echivalente exista o oarecare dependenta ea fiind insa foarte complexa. Ea ne permite sa folosim metoda conductometrica ca metoda de analiza fizico-chimica directa, in acest caz conductivitatea ionica indicand direct concentratia solutiei. Construind curba de etalonare se poate gasi dupa grafic concentratia necunoscuta a solutiei.
POTENTIOMETRIE
Potentiometria cuprinde metodele de analiza electrochimica in care se masoara, variatia potentialului de electrod .
Se cunoaste mecanismul diferentei de potential intre metal si solutia sarii acestuia. 
Marimea acestui potential , denumit si potential normal, se determina dupa formula lui Nernst :
E = E + ln C
in care: E - reprezinta potentialul normal al metalului


Fisiere in arhiva (1):

  • Metoda Conductometrica, Potentiometrica, Voltametria, Electroforeza.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!