Mase Plastice Cauciucul

Cuprins referat Cum descarc?

1.	Introducere 3
2.	 Mase plastice 4
2.1.1.	Polietilena 4
2.1.2.	Polipropilena 5
2.1.3.	Clorura de polivinil 5
2.1.4.	Polistirenul 6
2.1.5.	Utilizarile maselor plastice 6
3.	Cauciucul 8
3.1.1.	Cauciucul natural 8
3.1.1.1.1.	Obtinere
3.1.1.1.2.	Compozitie
3.1.1.1.3.	Proprietati 
3.1.1.1.4.	Vulcanizarea cauciucului natural
3.1.1.1.5.	Proprietati si utilizari ale cauciucului natural vulcanizat
3.1.2.	Cauciucul sintetic 10
3.1.2.1.1.	Cauciucul anorganic 11
3.1.2.1.2.	Cauciucul butadienic 12
3.1.2.1.2.1.	Obtinere
3.1.2.1.2.2.	Clasificare 
4.	Cauciucarea 14
5.	Concluzii 15
Glosar
Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

Clorura de polivinil. 5 Polistirenul. 6 Utilizarile maselor plastice. 6 Cauciucul. 8 Cauciucul natural. 8 Obtinere Compozitie Proprietati Vulcanizarea cauciucului natural Proprietati si utilizari ale cauciucului natural vulcanizat Cauciucul sintetic. 10 Cauciucul anorganic. 11 Cauciucul butadienic. 12 Obtinere Clasificare Cauciucarea. 14 Concluzii.
15 Glosar Bibliografie 1) Introducere Se numesc mase plastice materialele produse pe baza de polimeri, capabile de a capata la incalzire forma ce li se da si de a o pastra dupa racire. Dupa cantitatea in care se produc ele ocupa primul loc printre materialele polimere. Ele se caracterizeaza printr-o rezistenta mecanica mare, densitate mica, stabilitate chimica inalta, proprietati termoizolante si electroizolante. Masele plastice se fabrica din materii prime usor accesibile, din ele pot fi confectionate usor cele mai felurite articole.
Cauciucul este un produs tehnic constand dintr-un compus macromolecular cu catene liniare, flexibile, si avand comportare de elastomer.
Se produc si se utilizeaza numeroase tipuri de cauciuc (cauciuc natural, cauciucuri sintetice), fiecare dintre ele prezentand anumite avantaje si dezavantaje in utilizari specifice. Macromoleculele cauciucului se pot deplasa una fata de alta la temperatura relativ ridicata sau/si sub actiunea eforturilor mecanice.
2) Mase plastice Aproape toate masele plastice contin, in afara de polimeri, componenti care le ofera anumite calitat; substanta polimera serveste in ele in calitate de liant. O masa plastica este constituita din materialul de umplutura (faina de lemn, teseturi, azbest, fibre de sticla), care ii reduc costul si imbunatatesc proprietatile mecanice, plastifianti, care le sporesc elasticitatea si le reduc fragilitatea, stabilizatori, care contribuie la pastrarea proprietatilor maselor plastice in timpul proceselor de prelucrare si in timpul utilizarii, coloranti care le dau culoarea necesara si alte substante.
2. 1. 1 Polietilena Pana in 1954, polietilena se obtinea numai prin polimerizarea radicalica la presiuni de ordinul catorva mii sau zeci de mii de atmosfere, conducand la asa numita polietilena de densitate joasa. Macromoleculele acestui polimer prezinta numeroase ramificatii, ceea ce face ca materialul ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Mase Plastice Cauciucul
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1.	Solomon O.F.,  CHIMIA POLIMERILOR SINTETICI, Editura Tehnica, Bucuresti 1967.
2.	Beral E., Zapan M., CHIMIE ORGANICA, Editura Tehnica, Bucuresti 1973.
3.	Iovu M., CHIMIE ORGANICA, Editura Didacctica si Pedagogica, Bucuresti, 1978.
4.	Velceanu C., METODE FIZICE DE INVESTIGARE A POLIMERILOR, Editura Stiintifica, Bucuresti 1992.
5.	Davidescu C.M., APLICATII ALE POLIMERILOR, Editura Universitatea Tehnica din Timisoara, Timisoara 1992.
6.	Microsoft Encarta Encyclopedia, 2000.


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!