Mase plastice

Extras din referat Cum descarc?

Masele plastice sunt produse sintetice de natura organica, anorganica sau mixta, care se pot prelucra usor in diferite forme, la cald sau la rece, cu sau fara presiune.
Materialele plastice sunt polimeri organici cu masa moleculara mare, modificati sau sintetizati artificial. Ii intalnim aproape peste tot in jurul nostru.
O clasa relativ noua de materiale plastice sunt polimerii superabsorbanti, care pot absorbi o cantitate mare de apa si solutii apoase. In cea mai mare parte, acestia sunt alcatuiti dintr-un acid poliacrilic partial neutralizat, cu structura usor reticulata.
De exemplu, superabsorbantii se folosesc la scutece si la servetele igienice, pentru a absorbi umiditatea, dar si in agricultura, pentru a absorbi umezeala din sol.
ISTORIE 
In anul 1908 chimistul Jacques Brandenberger descopera celofanul, a carui denumire o patenteaza in 1912.
In 1909, belgianul Leo Baekeland breveteaza prima materie plastica sintetica, care avea sa ii poarte numele: bachelita.
Fritz Klatte breveteaza, in 1913, polimerzarea unui gaz, clorura de vinil, si obtin policlorura de vinil(PVC). Datorita proprietatilor sale (rezistenta chimica, greutate mica si pret redus) PVC-ul a avut un puternic impact in domeniul tehnologiei conductelor si instalatiilor.
In ultimii 50 de ani productia de materiale plastice s-a dublat practic la fiecare 5ani.
Putem spune ca nu exista nici o ramura a tehnicii care sa nu beneficieze de descoperirile si cercetarile care au dus la obtinerea polimerilor si pe aceasta baza a maselor plastice.
Acestea au patruns in tehnica inlocuind materialele clasice(lemn, metal, cermaica), insa polimerii sintetici s-au impus si au iesit din stadiul de materiale de inlocuire.
Avantajele maselor plastice:
- Proprietati optice superioare
- rezistenta la actiunea agentilor chimici
- rezistenta mecanica
- izolatori chimici si termici
- pret de cost redus
- elasticitate.
Aproape toate masele plastice contin, in afara de polimeri, componenti care le confera anumite calitati,substanta polimera serveste in ele in calitate de liant.
O masa plastica este constituita din:
- materialul de implutura ( faina de lemn, teseturi,azbest, fibre de sticla s.a.), care ii reduc costul si ii imbunatatesc proprietatile mecanice,
- plastifianti( de exemplu esteri cu punctul de fierbere inalt),care le sporesc elasticitaea, le reduc fragilitatea,
- stabilizatori (antioxidanti, fotostabilizatori), care contribuie la pastrarea proprietatilor maselor plastice in timpul proceselor de prelucrare si in timpul utilizarii, coloranti, care le dau culoarea necesara,
- alte substante.


Fisiere in arhiva (1):

 • Mase plastice.pdf

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!