Industria Metalurgica

Extras din referat Cum descarc?

Industria metalurgica este o ramura a industriei grele, principala producatoare de mijloace de productie. Cuprinde: -cantitati mai mici la Ocna de Fier (Muntii Dognecei), la Lueta (Muntii Harghitei) si la Baisoara (Cluj) -se mai folosesc la fabricarea fontelor: manganul, vanadiul, cromul etc -exploatari de mangan langa Vatra Dornei (Iacobeni) -combustibili: cocsul metalurgic din huia de la Petrosani insuficenta de aceea se importa -centre siderurgice cu furnale: Galati, Hunedoara, Calan, Resita, Vlahita -Galati cel mai mare centru siderurgic din tara materie prima de import aduse pe Dunare; -Hunedoare minereu de fier din apropiere (minele Ghelari si Teliuc) dar si din import -Calan se produce fonta de turnatorie semicocs din huila din E depresiunii Petrosani -Resita fonta, oteluri, laminate de calitate; uzina de cocs pe baza carbunelui de la Anina; minereuri de fier de la Ocna de Fier si din import -Vlahita produce fonta de turnatorie minereu de la Lueta -alte centre mai putin importante: Campia Turzii, Tulcea, Bucuresti, Roman, IasI, Buzau, Targoviste, Calarasi Industria extractiva a minereurilor neferoase si metalurgia neferoasa.
-produce metale cu intrebuintari industriale diferite: aluminiu, cupru -rezervele de aluminiu sunt limitate; restul sunt mai putin limitate -metalele neferoase se impart in: -metale colorate (cupru, plumb, zinc, aluminiu) -metale auro-argentifere -metale rare (molibden, wolfram, antimoniu, nichel, cobalt, uraniu, mercur) Metalele colorate cuprul, plumbul, zincul -minereuri complexe la poalele muntilor Gutai, in imprejurimile orasului Baia Mare -se extrag in minele de la Baia Sprie, Cavnic, Baiut, Nistru, Baia Borsa, in depresiunea Maramures -zacaminte cuprifere se exploateaza la: Toroiaga (jud. Maramures), Lesu Ursului, Crucea, Fundu Moldovei (jud. Suceava), Balan (jud. Harghita), Baita si Deva (jud. Hunedoare) si la Mina Altan-Tepe (jud. Tulcea) -extractia industriala se face prin procese tehnologice complexe la Baia Mare, Zlatna si Rosia-Poieni -zacaminte de plumb muntii Gutai -metalul se obtine prin topire la Baia Mare -alte centre de extractie: Ruschita (m-tii Poiana Rusca) si Muncelu Mic -folosit la fabiricarea camerelor de plumb, tevi pentru apa potabila, in tipografie -este o industrie foarte nociva -zincul fabricare de tabla, electrozi pentru elemente galvanice -se extrage din minereurile de la Nistru si Ilba, Muncelu Mic -se prelucreaza la Copsa Mica -aluminiul mare raspandire pe glob -industrie aeronautica, aliaje usoare, conductori electrici -se obtine din bauxita (oxid de aluminiu hidratat) care se gaseste in muntii Padurea Craiului: Rosia, Varciorog -alumina se prelucreaza la Oradea si Tulcea (de import) -aluminiul se obtine la Slatina Metalele auro-argentifere -Aurul exploatat de daci dinaintea stapanirii romane exploatari dezvoltate inca din periaoda ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Industria Metalurgica
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!