Glicerina

Referat
7.3/10 (3 voturi)
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 31 în total
Mărime: 342.42KB (arhivat)
Publicat de: Rita Ciobotaru
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ion Andrei

Extras din referat

Glicerina (formula chimică CH2OHCHOHCH2OH) este cel mai simplu alcool triatomic cu masa molară 92,09.

Glicerina este un alcool, prezentandu-se ca un lichid limpede, incolor si siropos, cu gust dulceag.

Glicerina se evaporă şi îngheaţă greu, de exemplu soluţia de 80% îngheaţă la -20,3°C.

Sub formă de esteri ai acizilor graşi (gliceride), constituie componentul de bază al grăsimilor animale si vegetale.Glicerina se obţine prin saponificarea grăsimilor, iar în industrie din apele rămase de la fabricarea săpunului, prin fermentarea glicolica a zaharurilor.Sintetic se obţine din propilena căpătată la cracarea petrolului.Glicerina se întrebuinţează la obţinerea nitroglicerinei, răşinilor sintetice, în tăbăcărie, la fabricarea hârtiei, în industria alimentară, în cosmetica si in farmaceutica.Este unul dintre emolientii clasici folositi la prepararea produselor cosmetice.

Este una dintre cele mai vechi substanţe folosită la hidratarea pielii. Acţiunea ei de hidratare este corelată cu caracteristicile sale higroscopice. Are calităţi de calmare extraordinare, hidratează pielea uscată. Catifelează şi redă elasticitatea pielii, reglează procesele de regenerare a pielii şi în plus protejează şi întăreşte unghiile. Glicerina penetrează cu rapiditate în stratul cornos al epidermei şi rămâne acolo „păstrând ” apa timp de 24 de ore.

Contribuie la mentinerea elasticitatii pielii

Glicerina asigura o hidratare corecta, stimuleaza metabolismul si schimburile celulare epidermice.

In continuare, glicerina este utilizata pentru a fabrica nitroglicerina.

Nitroglicerina (cunoscută şi sub numele trinitroglicerină sau trinitrat de glicerină) este o substanţă explozivă având formula chimică C3H5(ONO2)3.

Nitroglicerina se obţine prin esterificarea glicerinei cu acid azotic concentrat, în prezenţa acidului sulfuric concentrat. Reacţia are loc prin introducerea amestecului de acizi în glicerina răcită, procedându-se astfel deoarece, reacţia fiind puternic exotermă, glicerina poate exploda sub însăşi infuenţa energiei termice dezvoltate în cursul reacţiei.

Nitroglicerina flacon

Nitroglicerina explozibil

Glicerina boraxata -Solutie contra aftelor bucale, antiinflamtor, antiseptic si calmant-

Recomandari: glosita,gingivita,afte

Indicatii: antiseptic al cavitatii bucale in tratamentul adjuvant al unor inflamatii ale mucoasei bucale(afte, glosite, stomatite, gingivite) de diferite etiologii

Administrare: badijonari locale inainte de masa cu cel putin o jumatate de ora.

Conținut arhivă zip

  • Glicerina.ppt

Alții au mai descărcat și

Coroziunea

6. METODE DE PROTECTIE ANTICOROSIVA A MATERIALELOR METALICE Protectia împotriva coroziunii reprezinta totalitatea masurilor care se iau pentru a...

Hidrocarburi aciclice saturate (Alcani)

Hidrocarburile aciclice saturate numite alcani sau parafine, au formula generala CnH2n+2. Conform cu aceasta formula fiecare termen din seria...

Grăsimi

Grasimile Grasimile sunt substante organice produse atat in renul animal il stocheaza in tesutul subcutan, in epiploon sau in jurul oranelor...

Te-ar putea interesa și

Analiza Tehnologică a Proceselor de Obținere a Biodieselului

1. Scurt istoric În anul 1892 inginerul german Rudolf Diesel (1858-1913) a brevetat un motor cu ardere internă, economic, care funcţiona după...

Evidențierea unor Tipuri de Plastide în Celule Vegetale

I. INTRODUCERE Putem afirma că plantele joacă cel mai important rol în ciclul vieţii. Fără plante nu ar exista viaţa pe Pământ. Ele sunt...

Proiect achiziții - bile de paintball

Motivatie Paintball-ul este un sport dinamic in care conditia sociala sau profesia nu conteaza. Este un sport unde barbatii si femeile concureaza...

Bio-Dieselul

Biocarburanţii reprezintă o oportunitate in viitorul apropiat, de înlocuire a produselor petroliere, în vehiculele existente. Biocombustibilii sunt...

Falsuri în industria alimentară

Cap. I. Motivaţia proiectului Odată cu comerţul de vinuri au apărut şi fraudele, prin care un vin obişnuit, de calitate inferioară, se vindea sub...

Produsul - vodka naturală aromată

Capitolul I Produsul: Vodka naturala aromata Motivatia alegerii produsului Am ales acest produs fiindca am constatat ca exista o diferenta...

Valorificarea Glicerinei

1.Introducere Denumirea de „glicerol” îşi are originile în cuvântul grecesc „glykeros”, care se traduce prin „dulce”. A fost obţinut pentru prima...

Reologia Supozitoarelor

1. Introducere Reologia (rheos – curgere, logos - ştiinţă) se ocupă cu proprietăţile mecanice (curgere, deformare, elasticitate, vâscozitate) ale...

Ai nevoie de altceva?