Glicerina

Extras din referat Cum descarc?

Glicerina (formula chimica CH2OHCHOHCH2OH) este cel mai simplu alcool triatomic cu masa molara 92,09.
Glicerina este un alcool, prezentandu-se ca un lichid limpede, incolor si siropos, cu gust dulceag. 
Glicerina se evapora si ingheata greu, de exemplu solutia de 80% ingheata la -20,3?C. 
Sub forma de esteri ai acizilor grasi (gliceride), constituie componentul de baza al grasimilor animale si vegetale.Glicerina se obtine prin saponificarea grasimilor, iar in industrie din apele ramase de la fabricarea sapunului, prin fermentarea glicolica a zaharurilor.Sintetic se obtine din propilena capatata la cracarea petrolului.Glicerina se intrebuinteaza la obtinerea nitroglicerinei, rasinilor sintetice, in tabacarie, la fabricarea hartiei, in industria alimentara, in cosmetica si in farmaceutica.Este unul dintre emolientii clasici folositi la prepararea produselor cosmetice.
Este una dintre cele mai vechi substante folosita la hidratarea pielii. Actiunea ei de hidratare este corelata cu caracteristicile sale higroscopice. Are calitati de calmare extraordinare, hidrateaza pielea uscata. Catifeleaza si reda elasticitatea pielii, regleaza procesele de regenerare a pielii si in plus protejeaza si intareste unghiile. Glicerina penetreaza cu rapiditate in stratul cornos al epidermei si ramane acolo ,,pastrand " apa timp de 24 de ore.
Contribuie la mentinerea elasticitatii pielii 
Glicerina asigura o hidratare corecta, stimuleaza metabolismul si schimburile celulare epidermice.
In continuare, glicerina este utilizata pentru a fabrica nitroglicerina.
Nitroglicerina (cunoscuta si sub numele trinitroglicerina sau trinitrat de glicerina) este o substanta exploziva avand formula chimica C3H5(ONO2)3.
Nitroglicerina se obtine prin esterificarea glicerinei cu acid azotic concentrat, in prezenta acidului sulfuric concentrat. Reactia are loc prin introducerea amestecului de acizi in glicerina racita, procedandu-se astfel deoarece, reactia fiind puternic exoterma, glicerina poate exploda sub insasi infuenta energiei termice dezvoltate in cursul reactiei.
Nitroglicerina flacon
Nitroglicerina explozibil
Glicerina boraxata -Solutie contra aftelor bucale, antiinflamtor, antiseptic si calmant-
Recomandari: glosita,gingivita,afte 
Indicatii: antiseptic al cavitatii bucale in tratamentul adjuvant al unor inflamatii ale mucoasei bucale(afte, glosite, stomatite, gingivite) de diferite etiologii
Administrare: badijonari locale inainte de masa cu cel putin o jumatate de ora.


Fisiere in arhiva (1):

  • Glicerina.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!