Gerlach - biografie

Extras din referat Cum descarc?

Walter Gerlach (8/1/1889-08/10/1979) a fost fizician german care a co- descoperit cuantificarea de spin intr-un camp magnetic, cunoscut sub numele de efectul Stern-Gerlach.
Educatie
Gerlach a fost nascut in Biebrich, Hessen-Nassau.
A studiat la Universitatea din Tubingen din 1908, si a primit doctoratul in 1912.Subiectul tezei sale de doctorat a fost axat pe fenomenul de masurare a radiatiilor. Dupa ce a obtinut doctoratul, el a continuat ca asistent a lui Paschen la aceeasi universitate. Gerlach si -a completat abilitarea la Tubingen in 1916.
Cariera
De la 1915 la 1918, in timpul razboiului, Gerlach a facut serviciul militar in armata germana. El a lucrat la telegrafie fara fir, la Jena, sub comanda lui Max Wien. El a servit, de asemenea, in Artilerie- sub comanda lui Rudolf Ladenburg. 
Gerlach a devenit conferentiar universitar la Universitatea din Tubingen in 1916. Un an mai tarziu, el a devenit conferentiar universitar la Universitatea Georg-August din Gottingen Din 1919 pina in 1920, el a fost seful laboratorului de fizica de la Farbenfabriken Elberfeld, anterior Bayer-Werke In 1920, el a devenit asistent si lector la Universitatea Johann Wolfgang Goethe din Frankfurt am Main. In anul urmator, el a luat o pozitie extraordinara ca profesor la Frankfurt. Acesta a fost in noiembrie 1921 , cand el si Otto Stern au descoperit cuantificare de spin intr-un camp magnetic, cunoscut sub numele de efect Stern-Gerlach 
In 1925, Gerlach a devenit un profesor la Universitatea din Tubingen, succesorul lui Friedrich Paschen. In 1929, el a devenit profesor la Universitatea Ludwig Maximilians din Munchen, succesorul lui Wilhelm Wien. El a detinut aceasta functie pana in luna mai 1945, cand a fost arestat de catre fortele armate americane si britanice Din 1937 pana in 1945, Gerlach a fost membru al consiliului de supraveghere al Societatii Kaiser-Wilhelm (KWG). Dupa 1946, el a continuat sa fie un functionar influent in organizarea Societatii Max-Planck dupa al Doilea Razboi Mondial.


Fisiere in arhiva (1):

  • Gerlach - biografie.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!