Electroliza apei

Extras din referat Cum descarc?

Fenomenul de electrolizare a fost studiat in clasele anterioare atat in lectiile dem chimie cat si in lectile de fizica Sa aratam pe scurt in ce consta acest fenomen.
Electroliza este un fenomen ce se petrece la trecerea curentului electric continuu prin solutia sau topitura unui electrolit.
Fomenul este complex si consta atat in migratia ionilor pozitivi catre catod si a ionilor negativi spre anod ,cat si in neutralizarea acestora Astfel la electrozi ,ionii capteaza ,respectiv cedeaza electroni ,tranformandu-se in atomi neutri sau grupe de atomi Acestia se pot depune ca atare pe electrod sau pot reactiona :cu moleculele dizolvantului , cu electrodul ,sau intre ei Se formeaza astfel produsi secundari ai electrolizei.
De fapt ,procesele la electrozi ,avand loc un tranfer de electroni sant transformari redox.
Im continoare se vor analiza fenomenele ca au loc la electroliza unor substante ,tinand seama ca la electrozi au loc procese de oxidare si reducere 
Electroliza apei 
Experimental s-a constatat din primul an de studiu al chimiei ca prin electroliza apei acidulate se optine hidrogen si oxigen.Deci in solutie sant prezenti ionii proveniti prin ionizarea apei si a acidului 
2H2O-H3O + HO -sau simplificat
Tinand seama de faptul ca electrodul negativ ,catodul ,are tendinta de a ceda electronii , iar anodul (+) are tendinta de a acepta electroni, procesele mai pot fi scrise sub forma.
(-)2H2O +2e- H2(g)+2HO 
(+)2H2O- O2(g)+4H + 4e
Deci la catod se degaja hidrogenul iar la anod oxigenul.
S-a prezentat o pla de combustie ce permite transformarea energiei chimice in energie electrica prin arderea hidrogenului in oxigen.Prin utilizarea pilelor de combustie hidrogenul devine combustibilul viitorului ,iar apa este purtator de energie


Fisiere in arhiva (1):

  • Electroliza apei.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!