Cristale Lichide

Extras din referat Cum descarc?

Cristalele lichide au fost descoperte de un botanist austriac in anul 1888. Starea de cristal lichid reprezinta o stare intermediara intre solidul cristalin si faza lichida obisnuita Numarul substantelor care prezinta aceasta stare a crescut pana in anul 1930 dupa care interesul pentru aceasta clasa de substante s-a diminuat.
Cercetarile  au fost reluate in anul 1960 cind cristalele lichide au inceput sa aiba aplicatii practice in tehnica si medicina. Cele  mai cunoscute aplicatii sunt in domeniu electronic ,la dispozitivele de afisaj.
Cristalele lichide sunt substante care se comporta ca lichid cat si ca solid Moleculele in cristalele lichide se pot misca fiecare relativ usor ,ca si moleculele intr-un lichid.Totusi toate moleculele dintr-un cristal lichid tind sa se orienteze in aceeasi maniera , asemanator cu aranjamentul molecular din cristalele solode


Fisiere in arhiva (1):

  • Cristale Lichide.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

CHIMIE GENERALA"   C.D. NENITESCU


Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!