Corpul Omenesc. Elementele Sale Chimice

Extras din referat Cum descarc?

Ce rol are fiecare atom in corpul omenesc? Daca am separa corpul omenesc in atomi si i-am ordona pe toti, am observa ca pana la 96% din masa noastra este constituita din 4 elemente: oxigen, carbon, hidrogen si azot. Aceste elemente si compusii lor au cea mai mare pondere nu numai in noi, ci si in toata materia vie.
Cel mai raspandit element din Univers, hidrogenul, se gaseste pe Terra sub forma de apa. Desi nu intretine viata, intra in componenta unor produsi de o importanta deosebita:  lipide, glucide sau proteine. Concentratia ionilor de hidrogen dintr-o substanta va da caracterul acid sau alcalin al acesteia, termen cunoscut de noi ca ph.
Pentru organismele vii, cea mai mica variatie a concentratiei de hidrogen poate fi fatala, determinand alcaloze (perturbarea echilibrului acido-bazic, cu predominanta componentei alcaline) sau acidoze (perturbarea echilibrului acido-bazic, cu predominanta componentei acide).
Un element ce intretine viata e oxigenul. Tot cu pondere ridicata, e indispensabil vietii, producand energie, dar in acelasi timp nociv prin efectele sale de oxidare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Corpul Omenesc. Elementele Sale Chimice.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!