Corpul Omenesc. Elementele Sale Chimice

Extras din referat:

Ce rol are fiecare atom in corpul omenesc? Daca am separa corpul omenesc in atomi si i-am ordona pe toti, am observa ca pana la 96% din masa noastra este constituita din 4 elemente: oxigen, carbon, hidrogen si azot. Aceste elemente si compusii lor au cea mai mare pondere nu numai in noi, ci si in toata materia vie.

Cel mai raspandit element din Univers, hidrogenul, se gaseste pe Terra sub forma de apa. Desi nu intretine viata, intra in componenta unor produsi de o importanta deosebita: lipide, glucide sau proteine. Concentratia ionilor de hidrogen dintr-o substanta va da caracterul acid sau alcalin al acesteia, termen cunoscut de noi ca ph.

Pentru organismele vii, cea mai mica variatie a concentratiei de hidrogen poate fi fatala, determinand alcaloze (perturbarea echilibrului acido-bazic, cu predominanta componentei alcaline) sau acidoze (perturbarea echilibrului acido-bazic, cu predominanta componentei acide).

Un element ce intretine viata e oxigenul. Tot cu pondere ridicata, e indispensabil vietii, producand energie, dar in acelasi timp nociv prin efectele sale de oxidare.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Corpul Omenesc. Elementele Sale Chimice.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Diacritice:
Da
Nota:
4/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Marime:
200.61KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Chimie
Tag-uri:
medicina, chimie
Predat:
la liceu
Profesorului:
velniceru cristina
Sus!