Coroziunea Metalelor

Extras din referat Cum descarc?

COROZIUNEA consta in distrugerea partiala sau totala a materialelor in general si a metalelor in special,in urma unor reactii cu agentii economici din mediul inconjurator. Coroziunea metalelor este un fenomen inevitabil care produce pierderi industriale ce se estimeaza la o treime din totalul de pierderi din economia mondiala. De aceea,acest fenomen a fost studiat pe baza a numeroase observatii experimentale,luandu-se astfel masuri de prevenire sau de incetinire a distrugerii pieselor si instalatiilor metalice. Datorita activitati chimice mari,metalele care vine in contact cu mediu coroziv uscat,umed sau microbiologic se distrug,se corodeza. Ele nu dispar,se transforma fie in compusi solizi, care se depun, fie in compusi solubili in mediu coroziv.
Metalele cu o mare reactivitate chimica se corodeaza cel mai usor. Coroziunea se poate produce chimic si electrochimic. Metalele pure nu sunt supuse coroziuni. Impuritatile continute in metale creeaza conditi favorabile acestui fenomen.
Dupa mecanismul de desfasurare se pot distinge doua tipuri de corpziune:
- coroziunea chimica
- coroziunea electrochimica 
Coroziunea chimica consta in distrugerea metalelor prin reactii care au loc intre acestea si mediul inconjurator. Produsele coroziunii chimice pot micsora viteza procesului de coroziune daca raman pe suprafata metalului. Ele formeaza un strat protector care izoleaza metalul de mediul agresiv. Al, Mg, Pb, etc. se acopera in aer uscat


Fisiere in arhiva (1):

  • Coroziunea Metalelor.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!