Conversia Biomasei in Hidrocarburi

Cuprins referat Cum descarc?

1. Introducere 2
2. Gazeificarea biomasei. 3
2.1. Surse de biomasa 3
2.2. Pretratarea biomasei 4
2.3. Realizarea industriala 5
2.4. Mecanism de reactie 8
3. Purificarea biogazului 8
3.1. Inlaturarea impuritatilor organice 9
3.2. Inlaturarea impuritatilor anorganice si a altor impuritati 9
4. Sinteza Fischer-Tropsch 10
4.1. Cresterea conversiei 11
4.2. Catalizatori folositi 11
5. Concluzii 12
Bibliografie 13


Extras din referat Cum descarc?

1. Introducere
In prezent, o mare parte din necesarul de energie din lume este acoperita de combustibilii fosili traditionali, cum ar fi petrolul si gazele naturale. S-a estimat ca cererea de energie la nivel mondial va continua sa creasca din cauza cretterii populatiei lumii. Cu toate acestea, ca urmare a rezervelor limitate, combustibili fosili vor fi epuizati in viitorul apropiat, asa cum se arata in figura 1, fapt care face necesara cautarea de surse alternative de energie. 
Figura 1. Estimarea cererii de energie si productia de combustibili fosili la nivel mondial.
In scopul de a veni in intampinarea nevoilor globale de energie, asigurarea securitatii energetice si protectiei mediului, s-au facut multe eforturi pentru dezvoltarea biocombustibililor din surse regenerabile. 
Productia de combustibili cum ar fi benzina, motorina si kerosenul, din surse regenerabile, folosind conversia biomasei in lichid prin sinteza Fischer-Tropsch Sinteza (BTL-FT) a castigat o atentie sporita in ultimii ani. Combustibilii regenerabili din BTL-FT sunt de obicei mult mai ecologici, cu continut foarte mic sulf si alti compusi nedoriti sau chiar fara aceste elemente. In acest sens, acesti combustibili pot satisface cu usurinta reglementarile viitoare mai stricte de mediu 
In procesul BTL-FT, biomasa, cum ar fi lemnul, este in primul rand gazeificata cu aer, oxigen, si / sau abur pentru a produce biogaz folosit apoi in sinteza. Ulterior biogazul de sinteza astfel obtinut este supus unui proces de purificare pentru a indeparta anumite impuritati. 
Biogazul care rezulta din gazeificarea biomasei contine CO, H2, CO2, CH4, N2 in diferite proportii. In medie, biogazul de sinteza de la un gazeificator cu circulatie descendenta, cu aer ca oxidant contine 22,16% CO, 17,55% H2, 11,89% CO2, 3,07% CH4, cu N2.
Sinteza Fischer-Tropsch (FTS) este procesul de obtinere de hidrocarburi lichide din biogaz de sinteza (CO si H2). Materia prima poate fi: gaz natural, biogazul, etc. Catalizatorii FTS sunt Fe, Co, si catalizatori pe baza de Ni.
In general, exista trei etape principale la conversia biomasei in hidrocarburi lichide prin sinteza Fischer-Tropsch (BTL-FT). Biomasa este in primul rand convertit in biogaz de sinteza prin gazeificare. Intr-o a doua etapa, un proces de purificare este aplicat biogazului de sinteza, pentru a indeparta impuritatile, rezultand un biogaz curat, care indeplineste cerintele de sinteza. In cele din urma, biogazul de sinteza este condus intr-un reactor catalitic Fischer-Tropsch pentru a productia de biocombustibili. Fluxul de proces BTL-FT este prezentat in figura 2.
Figura 2. Fluxul procesului BTL-FT.


Fisiere in arhiva (1):

  • Conversia Biomasei in Hidrocarburi.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Jin, H.; Fei, Y.; Yongwu, L. Application of Fischer-Tropsch Synthesis in Biomass to Liquid Conversion. Catalysts 2012, 2, 303-326


Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!