Chimia Organică

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Termenii oxidare si reducere in chimia anorganica se refera la pierderea, respectiv primirea de electroni de catre un atom sau ion.

(oxidare)

(reducere)

Aceste reactii se bazeaza pe un transfer total de electroni si de aceea se aplica foarte rar la atomii de carbon legati covalent in molecule organice. Totusi, unii reactivi uzuali anorganici oxidanti sau reducatori, se folosesc deseori pentru a produce schimbari in moleculele organice, acestea decurgand prin reactii de oxido-reducere ale moleculei covalente.

In vederea punerii de accord a discrepantei dintre transferul complet de electroni din reactiile ionice redox si cazul electronilor imperechiati ai legaturilor covalente, trebuie din punct de vedere formal sa acceptam ca perechea de electroni a unei legaturi covalente "apartine" atomului cel mai electronegativ dintre cei doi atomi care formeaza legatura.

Deoarece carbonul este mai putin electronegativ decat heteroatomii de care este de obicei legat, regula generala este ca in orice legatura intre carbon si heteroatom, electronii de legatura apartin heteroatomului.

La legatura carbon-hidrogen, electronii apartin carbonului. La legatura carbon-carbon, niciunul dintre atomii de carbon nu poate detine ambii electroni de legatura si astfel fiecare in parte se obtine prin insumarea urmatoarelor valori la fiecare din cele patru legaturi ale sale

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Chimia Organica.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
425 cuvinte
Nr caractere:
2 793 caractere
Marime:
26.69KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Chimie
Tag-uri:
reactii, electroni, compusi chimici
Predat:
la liceu
Profil:
Real
Specializare:
Matematică–informatică
Profesorului:
Radu Stefan
Sus!