Chimia Deseurilor Solide

Extras din referat Cum descarc?

Chimia deseurilor solide
In orice societate, deseurile solide vrac sunt produse in apropierea unor activitati de viata normale. Aceste deseuri pot fi rudimentare, cum ar fi resturi de mancare, cenusa din foc si excremente ale animalelor si oamenilor. In modernitate, societate intens industrializata, totusi, deseurile trec dincolo de materialele de baza atat in cantitate cat si in varietate. Totalitatea deseurilor produse de o agricultura intensa si de industria moderna sunt transformate, deseurile produse de cetatenii obisnuiti sunt reorientate catre nevoile orasului. Tabelul 19.1 compara produsele deseurilor solide vrac asociate diferitelor activitati umane.
Termenul deseu vrac este distingtiv pentru acest mare volum de produse din deseuri chimicale specifice cum ar fi farmaceutice, deseurile spitalelor, vopsele si aditivi chimici care sunt cateodata indepartati, dar trebuie urmarit fiecare detaliu al controlului protocolului.
Folosim cuvantul deseu cu unele ezitari. Aproape orice substanta care este indepartata si care, din pacate, este desemnata deseu, poate fi considerata ca o resursa potentiala. In intreaga istorie societatile au gasit modalitati de a folosi rezidurile organice pentru fertilizare, balegarul animalelor drept combustibil, materiale inerte ca umplutura pentru pamant. De asemenea, in prezent exista un efort de a descoperi noi utilizari pentru materialele care au servit primului lor scop. Acesta a dat nastere conceptului de reciclare. Pe langa aceste eforturi sunt si cele de a minimiza productia de deseuri pentru a reduce cantitatea de materiale reziduale ce raman a fi indepartate.
Cu sau fara eforturi de reducere si reciclare, unele materiale solide care trebuie indepartate sunt, inevitabil, un produs consumat pentru multe activitati.
Dispunerea deseurilor solide vrac
La fel cum deseurile lichide din fabrici si agricultura sunt de multe ori deversate in apa, asa si deseurile solide sunt descarcate pe pamant. Deseurile solide acopera o gama variata - totul de la ingrasamintele animalelor pana la gunoiul oraselor, de la metalul automobilelor pana la rocile sterile din mine. Materialele deseurilor, in mod inevitabil interactioneaza chimic si fizic cu componentele mediului, insa durata peste care aceste reactii apar poate fi scurta sau lunga, in functie de tipul de material si gradul de expunere. Doua componente importante ale mediului inconjurator care au un rol central in multe reactii sunt oxigenul si apa si deseurile solide supuse unor procese diferite de dezagregare. Produsele rezultate din dezagregare pot include gaze sau lichide care devin parte a atmosferei si hidrosferei. In cele mai multe cazuri, produsele reziduale si reactive raman ca stare solida a deseului insusi sau migreaza in solul in care deseul a fost depozitat.
Cateva tipuri de deseuri solide sunt in mod intentionat imprastiate pe o mare suprafata de pamant pentru a maximiza gradul de amestecare si interactiunea cu solul. Balegarul este un exemplu de acest fel. Amestecarea este facuta astfel incat efectele benefice ale deseurilor adaugate sunt asimilate de solul care le primeste.
Pe de alta parte, pentru unele deseuri gradul de interactiune este mentinut cat se poate de mic. De exemplu, deseurile mixte urbane pot fi tasate si incapsulate folosing membrane sintetice pentru a izola gunoiul de atmosfera, pamant si apele subterane. Minimizand miscarea libera a aerului si apei diferite tipuri de reactii au loc inauntrul materialelor ingropate.
Datorita acestei mari varietati de deseuri solide care au fost dispuse pe pamant este cel mai bine sa consideram, inca o data, subiectul deseuri solide ca un termen al unor principii generale. Vom folosi cateva exemple comune pentru a ilustra aceste principii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Chimia Deseurilor Solide.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!