Aplicarea Metodelor de Absorbtie pentru Epurarea Apelor

Cuprins referat Cum descarc?

1. Introducere............................................................................3
2. Fluxul tehnologic.....................................................................4
3. Insiratul frunzelor ...................................................................5
4. Dospirea................................................................................5
5. Uscarea.................................................................................6
6. Fixarea culorii.........................................................................7
7. Uscatoriile cu caldura artificiala....................................................8
8. Incarcarea si asezarea in uscatorie.................................................9
9. Transformarile fizico - chimice in timpul procesului de uscare -          
    dospire ..........................................................................................10
10. Clasarea tutunului.................................................................11
11. Ambalarea tutunului..............................................................12
12. Bibliografie........................................................................13


Extras din referat Cum descarc?

1.Introducere
Tutunul, sau tabacul, este o planta care isi are originile in America de Sud si care a fost adusa in Europa de catre echipajul lui Cristofor Columb, acesta primind in dar de la tribul Arawak din San Salvador frunze de tutun pe care unul din marinarii care il insoteau le-a fumat dupa cum a vazut la triburile native. Apartine familiei Solanaceae, genul Nicotiana, L.
Cristofor Columb a adus in dar reginei Isabella a Spaniei cateva frunze dar nu li s-a gasit nici un rol pana in 1559 cand Jean Nicot dupa ce a cercetat cateva plante de tabac, numele dat de nativii sud-americani, le-a trimis Catherinei de Medici cu recomandarea ca fac bine la orice boala. Denumirea de Nicotiana este acordata in cinstea lui Nicot care a facut primele studii asupra acestei plante.
Tutunul este disponibil in mai multe forme: tigari (trabuc), tigarete, tigari de foi, tutun pentru pipa, tutun de prizat, tutun de mestecat. Alte utilizari ale tutunului: zeama de tutun ca si insecticid, nicotina este utilizata in industria farmaceutica, din frunzele proaspete de tutun se poate obtine acid citric, semintele contin 35-40% ulei care poate fi folosit in alimentatie sau in industrie. Prin incrucisari repetate s-a obtinut planta Regina noptii - Nicotiana affinis.
Fumatul a fost inca de la aducerea tutunului in Europa o problema. Rodrigo de Jerez, marinar in echipajul lui Columb a fost prima persoana care a fumat in Europa. Din pacate, vecinii si nevasta lui
s-au speriat ca mananca foc si scoate fum pe gura astfel ca l-au denuntat Inchizitiei care l-a condamnat pentru 7 ani de inchisoare fiind gasit vinovat ca ,,a facut pact cu Diavolul". Ramon Pane, un alt marinar din echipajul lui Cristofor Columb, a observat ca triburile native il folosesc in pipe si tot el a fost primul
care a vandut tutun in Europa.
Importanta tutunului este amplificata de faptul ca nu este o planta pretentioasa si ca poate fi cultivata cu succes pe soluri erodate, nisipoase sau slab fertile.
Tipurile de tutun se diferentiaza in functie de particularitatile morfologice, biologice si
de calitatea tutunului obtinut.
Tutunurile orientale cuprind soiuri cu talie mica, foi mici (L = 20-25 cm), cu tesut fin, elastic, aroma fina, continut ridicat in glucide solubile si scazut de nicotina (0,3-0,9%). Sunt destinate fabricarii tigaretelor superioare. Productia de foi uscate/ha este de 1000- 1400 kg 
Tutunurile semiorientale cuprind soiuri mai productive cu foile mai mari ( L = 28-32 cm)si mai numeroase, de calitate superioara datorita aromei si finetii tesuturilor.
Perioada de vegetatie este mai lunga. Continutul de nicotina este mai ridicat si mai scazut cel in hidrati de carbon solubili. Prin uscare rezulta un tutun uscat cu elasticitate si consistenta bine apreciata. 
Productia de foi uscate/ha este de 1500-2000 kg.
Tutunurile de tip Virginia sunt detin 35 - 40% din piata mondiala de tutun. Principalul avantaj al acestui tip de tutun este adaptabilitatea mare. Poate fi crescut in diferite locuri de pe glob, inclusiv pe soluri putin fertile, cu aceeasi productivitate, 1800-2400 kg foi uscate/hectar. Frunzele sunt lungi, 40 - 50 cm, testut elastic, aroma fina, continut scazut de nicotina, 1 - 3 %.


Fisiere in arhiva (1):

  • Aplicarea Metodelor de Absorbtie pentru Epurarea Apelor.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Balteanu, G., Fitotehnie, Ceres 1979
Iancuschin, I.V., Fitotehnia - Cultura plantelor agricole, Editura de stat, 1951
Ioancea, L., s.a., Conditionarea si valorificarea superioara a materiilor prime
vegetale in scopuri alimentare. tehnologii si instalatii, Ceres, 1988
Manole, G., Nicolae, A., Tehnologia Tutunului, Editura didactica si pedagogica,
1973
Stoica, V., Tehnologia produselor din tutun, Editura Tehnica, 1954
www.referat.ro
www.hera.ugr.es
www.pipaclub.ro


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!