Istoria cafelei este la fel de bogata ca insasi cafeaua, datand de mai mult de 1000 de ani. Cafeaua a fost descoperita de niste capre Acum foarte multi ani, un pastor a fost tinut treaz toata noaptea de catre turma lui de capre, dupa ce acestea s-au ospatat dintr-o "pasune" cu cafea. Pastorul a mers cu animalele la un calugar si dupa un lung timp de rugaciuni, animalele si-au revenit. Evident, trecuse efectul cofeinei! Tipuri de arbori de cafea: 1.Cafeaua Arabica 2. Cafeaua Robusta 3. Cafeaua Liberica 4.Cafeaua Maragogype Compozitia chimica a cafelei -principalul component activ farmacologic din cafea este alcaloidul, cafeina -chimic, cafeina este 1,3,7-trimetilxantina -conform studiilor realizate in ultimul timp, s-au identificat in cafea peste 600 de compusi chimici diferiti: minerale circa 4%, din care, magneziu, fosfor, proteine, aminoacizi, glucide, lipide, trigliceride, cafeina. -cafeaua contine un numar de produse chimice cu peste 100 de compusi aromatici -cafeaua este o sursa de antioxidanti, iar cel mai abundent compus fenolic in cafea este acidul clorogenic: Compozitia chimica a cafelei consta in: -apa 2-3% -substante azotate 5% -substante grase 8-15% -zaharuri:-zaharoza 6,5%; glucoza 0,7%; fructoza 0,3% -acid nicotinic 10-17% -acid glutamic 17,6% -cafeina 0,9-2% -acizi aminati -acizi organici -acizi clorogenici -compusi sulfurici -saruri minerale 2,8 mg Ca; 1,8 mg Fe; 9 mg P; 40 mg Na; 10 mg K; 8 mg Mg Cafeina- este un alcaloid din grupa purinelor care se gaseste in cafea, ceai, nuci de cola, cacao, etc.. Este un stimulant al metabolismului si al sistemului nervos central si un diuretic usor.
http://descopera.truezone.ro/cafeaua-scurt-istoric-pareri-pro-si-contra/ http://specialitycoffee.ro/content/11-caracteristici-de-calitate-fizico-chimice-si-organoleptice
După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.