Amestecuri

Extras din referat Cum descarc?

Amestecurile se formeaza prin combinarea a doua sau mai multe substante in aceeasi stare de agregare sau in stari de agregare diferite.
- fiecare componenta isi pastreaza proprietatile fizice si chimice - au temperaturi de fierbere si de topire bine determinate - densitatea variaza in functie de compozitie Clasificarea amestecurilor: omogene prezinta aceeasi compozitie si aceleasi proprietati in toata masa (saramura, spirtul medicinal, bauturile alcoolice, sucurile) eterogene (neomogene) nu prezinta aceeasi compozitie si aceleasi proprietati in toata masa (apa+ulei, apa+nisip, solul) Aerul este un amestec de gaze.
Apele minerale sunt amestecuri care contin substante gazoase si uneori solide.
Apa de mare este un amestec care contine cantitati diferite de substante. Continutul in substante dizolvate in apa de mare poarta numele de salinitate. Salinitatea marilor difera: Marea Neagra- 17. 5g/L; Marea Mediterana-39 g/L; Marea Moarta- 270 g/L. Apa oxigenata este un amestec dezinfectant, preparat din 97 parti apa obisnuita si 3 parti perhidrol (apa oxigenata concentrata). Apa de var este lichidul limpede care se separa la suprafata varului stins. Ea are caracter dezinfectant.
Tinctura de iod este un amestec de iod dizolvat in alcool, folosit in medicina ca dezinfectant.
Corpul omenesc este format din numeroase amestecuri de substante, continute in sange, muschi, oase.
Seva bruta este apa incarcata cu saruri minerale (amestecul de substante nutritive necesare vietii plantelor). Zeama bordeleza este un ameste de piatra vanata si var stins, folosit pentru distrugerea manei vitei-de-vie. Aliajele sunt materiale metalice alcatuite din doua sau mai multe componente. Alpacaua este un aliaj folosit in obtinera tacamurilor.
Un amestec format din 40 parti vitriol (acid sulfuric) si 60 parti apa este folosit bateria (acumulatorul) unui automobil.
Bauturil racoritoare si alcoolice sunt amestecuri.
Cititi continutul prezentat pe etichetele unor asemenea bauturi.
Laptele este un amestec eterogen. 1kg de lapte contine 900g apa si alte substante hranitoare.
Antigelul este un amestec care se adauga in circuitul de racier al autovehiculelor.
Saramura pentru muraturi reprezinta un amestec alcatuit din1-2 linguri de sare la 1 litru de apa.
Toate preparatele culinare sunt amestecuri.
Majoritatea produselor farmaceutice sunt amestecuri.
Aliajele- majoritatea metalelor pe care le folosim sunt aliaje, amestecuri in care cel putin o substanta este un metal. Aceasta deoarece metalele pure au rareori proprietatile ideale pentru o anumita sarcina, dar pot fi imbunatatite prin adaugarea altor metale.
Oteluri aliate O gama larga de oteluri aliate poate fi produsa prin utilizarea diferitelor combinati de elemente de aliere si a formelor potrivite de tratare termica. Otelul cu mangan contine aproximativ 1%carbon si 11-14%mangan. este folosit la fabricarea componentelor care urmeaza sa fie supuse la uzura intensa ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Amestecuri.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!