Alcooli

Extras din referat Cum descarc?

METANOLUL
Metanolul sau alcoolul metilic, CH3-OH este cunoscut si sub numele de alcool de lemn, pentru ca a fost obtinut pentru prima oara din lemn (prin distilare). Exista metanol in cantitati extrem de mici in fumul de la arderea lemnelor si in vinul nou. 
Proprietati fizice 
Metanolul este un lichid incolor, voatil
, cu miros usor dulceag (foarte asemanator cu al etanolului); este foarte usor solubil in apa si in alti alcooli: se amesteca perfect cu apa si cu etanolul in orice proportie. De aici, pericolul intoxicatiilor provocate de consumarea lui in loc de etanol, cu care se confunda foarte usor. 
Actiunea biologica a metanolului 
Metanolul are actiune toxica asupra organismului uman. 
Toxicitatea metanolului se datoreaza faptului ca, dupa ce este introdus in organism el este transformat in compusi toxici (aldehida) sub actiunea unei enzime (alcool dehidrogenaza) prod. de corpul omenesc. Acesti compusi, in cantitate mica ataca celule ale retinei, provoaca o degenerare a nervului optic, care duce la orbire. 
Arderea metanolului	
Metanolul este foarte inflamabil si arde cu o flacara albastra-deschis, aproape invizibila transformandu-se in CO2 si H2O. Desi prezinta numeroase avantaje, are o putere caloric mare ~7000kcal/kg, formeaza prod de reactie care nu polueaza atmosfera totusi nu este folosit in prezent drept combustibil din cauza actiunii sale toxice.
Aplicatii practice
Se foloseste tot mai rar ca solvent si combustibil din cauza toxicitatii. El constituie material prima pt. sintetizarea altor compusi organici utilizati pt. prod. de mase plastice, coloranti, rasini sintetice, 
ETANOLUL
Etanolul sau alcoolul etilic, C2H5-OH este cunoscut in intreaga lume sub numele de alcool.Din antichitate si pana astazi, este constituientul essential al tuturor bauturilor alcoolice. Etanolul se obtine prin fermentatia alcoolica a compusilor dulci (zaharine) din fructe sau din melasa sub actiunea unor ciuperci (Saccharomyces cerevisiae) care exista in drojdia de bere.


Fisiere in arhiva (1):

  • Alcooli.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!