Aerogel

Extras din referat Cum descarc?

1. Introducere
Aerogelurile sunt o clasa speciala de materiale poroase obtinute prin uscarea in conditii supracritice a unui gel umed.
Aerogelurile au primit o atentie deosebita in ultimele decenii, deoarece poseda multe proprietati fizico-chimice unice si caracteristice. De exemplu, aerogelul solid poate fi fabricat la o densitate mai mica decat orice alt material solid, cu o densitate cuprinsa intre 1,5 si 50 mg / cm3. De asemenea, ofera o izolatie termica extrem de redusa, , proprietati acustice scazute (viteze ale sunetului de pana la 100 m / s) transmisie, peste 90% chiar la 632,8 nm.
Termenul general "aerogel" descrie un material solid de suprafata cu o structura interna de pori si retele care au fost initial umplute cu lichid in timpul sintezei, dar acesta a fost inlocuit cu aer. 
Figura 1-Aerogel
Aerograful a fost descoperit pentru prima data de omul de stiinta Samuel S. Kistler la sfarsitul anilor 1920. Proprietatile sale caracteristice au fost descoperite treptat de la sinteza initiala. Activitatea lui Kistler a condus la dezvoltarea multor alte materiale noi si fascinante, de compozitie diferit. 
Figura 2- Primul aerogel din silice comerciala
Primul aerogel de silice comerciala a fost produs de Monsanto Chemical in anii 1940.
Sinteza aerogelului implica trei etape: formarea solului si a gelului, imbatranirea gelului si uscarea solventului. Aceasta creeaza structura poroasa interna, care confera materialului proprietatile sale caracteristice.
2. Metoda de preparare sol-gel:
Procesul sol-gel este o tehnica chimica umeda, care este utilizata pe scara larga pentru fabricarea de materiale de oxid de suprafata cu continut ridicat de suprafata. Procesul sol-gel este compus din trei etape: hidroliza, condensarea si uscarea. O particula de sol lichid (cele mai mici particule de seminte din solvent) este initial creata prin hidroliza unui precursor chimic, urmata de condensare pentru a forma un gel. Primele precursori utilizati in prelucrarea sol-gel au fost sarurile metalice MXn.
Figura 3- Schema de obtinere a aerogelului prin procedeul sol-gel
Pentru a intelege aglomerarea particulelor, se apreciaza caracteristicile de suprafata ale particulei si tipul de specii apoase care o inconjoara. In general, particulele incarcate cu sarcina neutra dau agregate mai mari pentru a forma particule mai mari, care pana la o dimensiune critica se pot regla.


Fisiere in arhiva (1):

  • Aerogel.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

https://www.sciencedirect.com/topics/engineering/silica-aerogels
https://www.google.ro/search?q=aerogel&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjZ7cmyzaDhAhVisIsKHVdYAQEQ_AUIDigB&biw=1366&bih=657#imgrc=7qY75p334Gap0M: 24.03.2019, 17:48
https://ro.wikipedia.org/wiki/Aerogel 23.03.2019, 14:36


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!