Utilizarile NaOH si ale Ca(OH)2

Extras din referat Cum descarc?

Saponificarea grasimilor si uleiurilor este cel mai raspandit proces. Prin aceasta metoda grasimile si uleiurile sunt incalzite si reactioneaza cu o baza lichida , dand astfel sapun si apa (sapun pur) plus glicerina. 
O alta metoda este neutralizarea acizilor grasi cu baze, grasimile si uleiurile se hidrolizeaza. Apoi, acizii grasi sunt purificati prin distilare, si apoi neutralizati cu o baza , rezultand apa si sapun (sapun pur). 
Cand baza este hidroxid de natriu (NaOH) , se formeaza sapun de sodiu. Sapunurile de sodiu sunt sapunuri "tari". 
Sticla este un corp solid, amorf, obtinut prin topirea unui amestec de nisip, soda calcinata sau caustica, calcar si alte materii prime; prin racirea amestecului topit acesta devine rigid prin cresterea treptata a vascozitatii.
O celuloza mai putin pura se obtine din lemn, stuf sau paie. Aceasta celuloza este amestecata cu diferiti componenti necelulozici, care trebuie indepartati. Separarea se poate face cu ajutorul unor reactivi acizi sau bazici care dizolva materialul necelulozic, eliberand cea mai mare parte a materialului celulozic util. Printre reactivii folositi este amestecul de sulfat de sodiu si hidroxid de sodiu (in procedeul sulfat). Celuloza rezultata este supusa albirii si serveste la fabricarea hartiei sau la chimizare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Utilizarile NaOH si ale Ca(OH)2.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!