Structuri Neoxidice - Carbura de Siliciu

Cuprins referat Cum descarc?

1. Introducere 1
2. Aparitii naturale 2
3. Proprietati 3
3.1 Proprietati chimice 3
3.1 Proprietati fizice 3
4. Aplicatii 3
4.1 Ca material abraziv 3
4.2 Aplicatii la temperature ridicate 3
4.3 Elemente de incalzire 4
4.4 Elemente de circuit 4
4.5 Elemente de structura 4
4.6 Industria automobilelor 4
4.7 Armuri de corp 5
4.8 Armuri pentru vehicule 5
4.9 Unelte de taiat 5
4.10 Bijuterii 5
4.11 Carbura de siliciu poate prognoza eruptiile vulcanice 6
5. Proprietati 7
5.1 Metoda Acheson 7
5.1.1 Sectiunea transversal a furnalului Acheson inainte si dup ace furnalul a fost aprins 7
5.2 Metoda Lely 8
5.2.1 Sectiune transversal a furnalului Lely 8
5.3 Metoda Tairov-Tsvetkov 9
5.3.1 Schema unui reactor Lely modificat 9
5.4 Metoda de depunere chimicadin faza de vapori (CVD) 10
5.4.1 Proba sintetizata dupa tratare 13
5.4.2 Dependenta de temperatura pirolizei, indicele probelor si materialele de baza 14
BIBLIOGRAFIE 15


Extras din referat Cum descarc?

CARBURA DE SILICIU
1. Introducere
Carbura de siliciu (SiC), de asemenea, cunoscut sub numele de carborund, este un compus de siliciu si carbon cu formula chimica SiC . Se gaseste in natura extrem de rar ca mineralul moisanita. Pulberea de carbura de siliciu a fost produsa in masa inca din 1893 pentru a fi folosita ca un abraziv. Boabe de carbura de siliciu pot fi lipite impreuna prin sinterizare pentru a forma o ceramica foarte grea , care sunt utilizate pe scara larga in aplicatii care necesita o rezistenta foarte mare , cum ar fi franele auto, ambreiaje auto si placiile ceramice din vestele antiglont. Aplicatiile electronice a carburii de siliciu ca diode emitatoare de lumina (LED-uri) si detectoare radio au fest demonstrate in jurul anului 1907 , iar in zilele noastre carbura de siliciu este utilizata pe scara larga ca semiconductoare in electronica de temperaturi inalte si voltaj ridicat. Singurele cristale mari de carbura de silicon pot fi obtinute prin metoda Lely ; ele pot fi taiate in pietre cunoscute sub numele de "moisanite sintetice".
Metoda moderna de fabricare a carburii de siliciu pentru materialele abrazive, materiale refractare si pentru industria metalurgica este similara celei dezvoltate de Acheson. Un amestec de praf de siliciu pur si carbon sub forma de cocs fin este pozitionat in jurul unui conductor de carbon, intr-un cuptor de caramida cu un nivel ridicat de rezistenta electrica. Prin acest conductor trece curentul electric, dand nastere unei reactii chimice in urma careia carbonul din cocs si siliciul din praf se amesteca si formeaza SiC si monoxid de carbon. 
Aceasta operatiune poate dura cateva zile, timp in care temperatura din cuptor poate varia intre 2200? si 2700?C (4000? - 4900?F) in centru si 1400?C (2500?F) la extremitati. Consumul de energie poate depasi 100.000 kh/proces. Produsul finit reprezinta o patura de cristale de SiC de culoare verde-negru, inconjurate de materiale neprelucrate, partial sau in intregime nemodificate. Agregatul este mai apoi strivit, maruntit si selectionat in functie de uz. In cazul aplicatiilor electronice, cristale mari de SiC pot fi extrase din vapori; amestecul poate fi mai apoi taiat in microplacute, asemanatoare celor de siliciu folosite la fabricarea unor aparate solide.
Pentru a reintari diferite metale sau alte produse ceramice, fibrele de SiC pot fi fabricate in divesre moduri, inclusiv prin depunerea de vapori chimici si aprinderea fibrelor polimerice ce contin soliciu.
2. Aparitii Naturale
Natural moisanita se gaseste numai in cantitati mici in anumite tipuri de meteorit si in depozite de corindon . Practic toata carbura de siliciu vanduta in lume, inclusiv bijuteriile de moisanita, este sintetica. Natural moisanita fost descoperita pentru prima data in 1893 ca o componenta mica a meteoritului Canyon Diablo in Arizona de Dr. Ferdinand Henri Moissan , dupa care materialul a fost numit in 1905 descoperirea lui Moissan de carbura de silicu naturala care a fost initial contestata deoarece monstra sa ar fi putut fi contaminata cu carbura de siliciu de ferastrau care au fost deja pe piata la acel moment.
In timp ce este rara pe pamant , carbura de silicon este remarcabil de comuna in spatiu . Este o forma comuna de praf de stea gasita in jurul stelelor bogate in carbon, si exemple de acest praf de stea au fost gasite in stare naturala in meteoriti . carbura de siliciu gasit in spatiu si in meteoriti este aproape exclusiv beta-polimorfa. Analiza boabelor de carbura de siliciu gasite in meteoritul Murchison au relevat rapoarte aberante izotopice de carbon si siliciu, care indica o origine din afara sistemului solar, 99% din aceste boabe de carbura de siliciu originare din jurul giganticii ramuri asimptotice stelelor bogate in carbon . Carbura de siliciu este gasita de obicei in jurul acestor stele dedusa din spectrul lor infrarosu.


Fisiere in arhiva (1):

  • Structuri Neoxidice - Carbura de Siliciu.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!