Protectia Anticoroziva

Extras din referat Cum descarc?

Metode de prevenire a coroziunii
Metodele de prevenire a coroziunii constau in:
alegerea corecta a materialelor utilizate in constructia de aparate si utilaje industriale,din punct de vedere al rezistentei la coroziune;
evitarea punerii in contact a unui metal cu un alt metal mai electronegativ decat el, de exemplu aluminiu alaturi de aliajele cuprului sau otelurilor aliate, bronz in contact cu otelul etc.
la fel se va evita punerea in contact a metalelor ecruisate cu metalele recoapte sau turnate,deoarece din cauza diferentei de potential electrochimic dintre ele, in prezenta unui electrolit corespunzator, primele se corodeaza;
prelucrarea mai ingrijita a suprafetei metalului,deoarece adanciturile, zgarieturile favorizeaza si accelereaza coroziunea.
Protectia anticorosiva a metalelor prin aplicarea de straturi protectoare
Pentru realizarea unei acoperiri de suprafata, se impune luarea in considerare a urmatorilor factori:
Starea suprafetei ce urmeaza sa fie protejata;
Grosimea stratului de acoperire in totalitatea sa;
Compozitia produselor de acoperire;
Modul de aplicare a straului pe suparafta.
Straturi metalice protectoare
Acoperirile metalice reprezinta unul dintre mijloacele de protectie anticorosiva larg raspandite care se aplica in cazurile in care din motive economice si din fabricatie nu este rentabil sa se construiasca utilaje sau piese masive din materiale cu foarte buna rezistenta la agentii corozivi. Dupa destinatia lor acoperirile metalice pot fi:
Alte metode de prevenire a coroziunii
Camasuirea este un proces metalurgic de legare a straturilor ale acelorlasi sau diferite metale. 
Electrometalizarea (placarea metalelor) este un proces electrochimic de depozitare a unui strat subtire de metal pe un alt element, de obicei de origine metalica si acesta. 
Smaltuirea in industrie este folosit in mod obisnuit pentru protectia suprafetelor impotriva coroziunii sau frecarii. 
Galvanizarea este procesul de acoperire a unui metal, cum ar fi fierul sau otelul, cu un strat subtire de zinc pentru a-l proteja de actiunea coroziunii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Protectia Anticoroziva.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!