Nanocristale de Oxid de Zirconiu Cristalizate Cubic

Extras din referat Cum descarc?

Nanocristalele de ZrO2 cubic au fost sintetizate printr-o noua metoda de reducere-oxidare, in care metalul Zr a fost redus din tetraclorura de zirconiu (ZrCl4) de catre sodiu, si apoi oxidandu-se in atmosfera.
ZrO2 cristalizat cubic este un binecunoscut material cu refractaritate mare, rezistente mecanice mari, izolator termic, rezistenta la uzura, coroziune si rezistenta chimica 
ZrO2 monoclinic este stabil in faza pura dar pot sa apara doua transformari reversibile la incalzire: Monoclinic ZrO2 1160<->1190 Tetragonal ZrO22300<-> Cubic ZrO2 Formula ne arata ca ZrO2 cubic stabil exista numai la 2300 C, totusi, se transforma reversibil in ZrO2 monoclinic odata cu scaderea temperaturii la temperatura mediului ambiant.
Materialele folosite sunt ZrCl4 perfect anhidra si sodiu metalic. Intr-o procedura tipica cantitati apropiate de ZrCl4 si Na au fost puse intr-o autoclava de otel inoxidabil si apoi a fost umplut benzen distilat in autoclava pana la 70 %. 
Toate manipularile au fost efectuate sub protectia unui flux de gaze de N2. Dupa inchidere autoclava a fost tinuta la 460 C timp de 20 ore si apoi racita natural pana la temperatura ambientala.
La deschiderea autoclavei s-a produs o flacara evidenta. Produsul a fost scos si spalat de mai multe ori cu etanol absolut, acid clorhidric si apa distilata pentru a indeparta substantele organice, ZrCl4 nereactionat, produsi de NaCl si alte impuritati. Dupa uscara completa la 60 C, pulberea neagra a fost obtinuta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Nanocristale de Oxid de Zirconiu Cristalizate Cubic.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!