Mioglobina

Extras din referat Cum descarc?

Mioglobina este o hemoproteina monomera cu structura semanatoare unei subunitati de hemoglobina, alcatuita dintr-un lant proteic elicoidal care contine in interiorul sau o grupare proteica, numita hemul. Mioglobina are rolul de depozitare a oxigenului si este prezenta in tesutul muscular. In procesele respiratorii, oxigenul este legat de catre hemoglobina in plamani transportat in sange pana la muschi unde este cedat mioglobinei pentru a fi depozitat si utilizat.
Mioglobina este o proteina solubila in apa, singur lant globular format din 153 aminoacizi. Importanta fiziologica a mioglobinei este atribuita in principal la capacitatea de oxigen obligatoriu al acesteia. Capacitatea mioglobinei de a lega oxigenul depinde de prezenta unei componente polipetida, acest grup ofera mioglobinei culoarea sa. Hemul consta intr-o parte organica si un atom de fier. Partea organica este protoporfirina si este formata din patru grupuri pyrrole. Atomul de fier este legat de patru atomi de azot.


Fisiere in arhiva (1):

  • Mioglobina.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!