Fisa Tehnica de Securitate - Hidrogen Sulfurat

Extras din referat Cum descarc?

1.Identificarea substantei.
1.1 Denumire:Hidrogen sulfurat este incolor, inflamabil, avand o reactie usor acida, cu bazele formeaza saruri. Este mai greu decat aerul.
1.2 Formula chimica: H2S
1.3 Alte demuniri:Martinswasser,sulfon
1.4 Masa molecular:34,082 g/mol
1.5 Obtinere si utilizari
In petrochimie (rafinarii) ia nastere in cantitati mari prin sulfutarea titeiului. Din sulfura de fier si acid clorhidric:
In natura se poate gasi in regiunile cu gaze naturale, petrol sau cu vulcanism activ. Mai poate lua nastere prin procesele de putrefactie a substantelor organice, in intestin, depozitele de gunoaie, in minerit gazul se formeaza prin putezirea lemnului folosit la sustinerea lucrarilor miniere.Adancul Marii Negre este un rezervor urias de hidrogen sulfurat, un gaz solubil in apa, care se aprinde in contact cu oxigenul atmosferic si care are o putere calorica mai mare decat cea a gazului metan. In caz de cutremur major, sau in cazul unei interventii umane, acest rezervor de mai multe miliarde de metri cubi, ar putea iesi la suprafata si s-ar putea aprinde instantaneu in contact cu aerul. 
Utilizare: Sursa importanta de obtinere a sulfului 
Reactii de identificare a unor substante chimice
2.Compozitie.Informatii asupra componentelor.
Nu contine alte componente sau impuritati care sa influenteze clasificarea produsului.
3.Identificarea pericolelor.
Temperatura de autoaprindere:270 grade Celsius.
Limita inferioara-superioara de explozie:4,3-46%.
Identificarea pericolelor potentiale: Extrem de inflamabil.
Foarte toxic prin inhalare.
4.Primul ajutor in caz de inhalare.
Poate avea efecte ireversibile asupra sistemului nervos central, a metabolismului si a traiectului gastro-intestinal. Expunerea prelungita la concentratii scazute poate provoca edem pulmonar. Se va evacua victim intro zona necontaminata, purtand un aparat de respirat autonom. Se va mentine victima la cald si intro pozitie relaxata. Se va apela la
serviciile unui medic. Se vor utiliza metodele de respiratie artificiala in cazul opririi respiratiei naturale.
5.Masuri contra incendiilor
Riscuri specifice: Expunerea recipientilor la foc poate provoca rupturi/explozii.
Produse combustibile periculoase: In cazul unui incendiu, prin descompunere termica, se degaja dioxidul de sulf, toxic si coroziv.
Mijloace de stingere: Poate fi utilizat orice tip de stingator.
Metode specifice: Daca este posibil, se va opri scurgerea de fluid. Se va indeparta
recipientul din zona periculoasa sau se va raci cu apa, dintr-o pozitie protejata. Nu se va stinge flacara unei scurgeri de gaz decat daca este absolut necesar. Este posibil sa apara fenomenul de reaprindere spontana/exploziva. Se va stinge orice alta sursa
de foc.
Echipament de protectie special pentru personalul de interventie: Se va utiliza un aparat de respirat autonom si se va purta echipament de protectie chimica.


Fisiere in arhiva (1):

  • Fisa Tehnica de Securitate - Hidrogen Sulfurat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!