Combinatii Antiseptice - Ag si Combinatiile Acestuia si Compusi ai Hg

Cuprins referat Cum descarc?

CUPRINS
1. Notiuni introductive.
2. Metale grele si compusi ai metalelor grele.
2.1. Argintul si combinatiile acestuia.
2.2. Compusi ai mercurului.
3. Bibliografie.


Extras din referat Cum descarc?

,, Acum noi stim ce este adevarata ,,bogatie".
Adevarata bogatie o reprezinta capacitatea
de a regenera de timpuriu viata. Cu alte cuvinte, pe cati oameni ii poti tine in viata si pentru cate zile?" Buckminster Fuller 
1. NOTIUNI INTRODUCTIVE
Inca din cele mai vechi timpuri omul a fost preocupat de propria sanatate, motiv pentru care a folosit diverse metode de tratament pe care le-a transmis din generatie in generatie pana in zilele noastre cu imbunatatirile corerspunzatoare. Primii specialisti au aparut la greci si egiptenii, care preparau medicamente in temple.
Paracelsius(1493-1541) a dezvoltat conceptia dupa care corpu omenesc este rezultatul combinarii multor substante chimice, a pus bazele ,,IATROCHIMIEI" teorie care a considerat ca starea de boala era provocata de dezechilibrul acestor substante si pentru insanatosirea era necesar sa se administreze organismului tocmaisubstantele care lipsesc. A intrdus notiunea de principiu activ al substantelor chimice.In epoca iatrochimiei, chimia farmaceutica a dominat intreaga chimie din aceavreme. In farmacii se studiau diferiti compusi organici si anorganici in scopterapeutica si realizarile pretioase ale alchimistilor au imbogatit mult patrimoniul altor ramuri.
In secolul al XVIII-lea: Lomonosov si Lavoisier au pus bazele chimiei modernesi descopereau: alcaloizii, glicozizii.Tara noastra a dispus si dispune de un numar foarte variat de plante, faptconfirmat de cronicile scrise in Moldova si Tara Romaneasca. Ca urmare am si vom exporta plante medicinale, care din pacate revin sub forma de medicamente sau ca atare, ambalate in strainatate si purtand marca vreunei firme straine. Astazi, se impune mai mult ca oricand sa se stopeze astfel de exporturi, sa sevalorifice plantele medicinale judicios evitand pericolul disparitiei unor specii. Se pareca incep, sa apara la orizont o serie de legi care sa protejeze flora si fauna contribuind la perpetuarea unor specii indeosebi de plante din toate zonele tarii.
Chimia farmaceutica se ocupa cu studiul substantelor de natura minerala si organica folosite ca medicamente, precum si cu materiile prime care servesc la prepararea si conditionarea lor. Dupa natura lor substantele pe care le studiem se impart in substante de natura anorganica (minerala) si organica. Chimia farmaceutica studiaza sinteza (obtinerea), proprietatile fizico-chimice, actiunile terapeutice, indicatiile terapeutice, modul de administrare, reactii adverse, contraindicatii, conditii de conservare.
Debutul real al chemoterapiei a inceput la sfirsitul secolului al-XIX-lea, cand Paul Ehrlich a inceput sa studieze unii compusi care sa afecteze dezvoltarea bacteriana, fara a afecta celulele organismului; pana in 1909, a testat aproximativ 600 de combinatii chimice, fara succes.
In final a descoperit un compus al arsenului cu activitate antisifilitica. L-a denumit agentul 606, deoarece a fost al 606-lea compus testat de catre el; este numit comercial salvarsan. Pana la descoperirea penicilinei la inceputul anilor 1940, 
salvarsanul si un derivat al sau, neosalvarsanul, au fost singurii compusi antisifilitici recunoscuti.
Agentii chemoterapeutici utilizati in tratarea infectiilor sunt genetic denumiti agenti antimicrobieni. O substanta antimicrobiana este o substanta care inhiba sau omoara agentii patogeni in vivo. Astfel se remarca patru clase de substante antimicrobiene:
- agenti antibacterieni: actiune pe bacterii;
- agenti antimicotici: prezinta actiune pe ciuperci;
- agenti antiprotozoare: interactioneaza cu protozoarele;
- agenti antivirali: afecteaza virusurile.
O substanta antibacteriala ideala ar trebui sa posede mai multe caracteristici: - sa distruga sau sa inhibe cresterea agentilor patogeni; sa nu produca daune sau efecte alergice in organism;
- sa fie stabil in forma solida si lichida; sa prezinte persistenta in tesuturi un timp suficient, pentru a deveni efectiv; 
- sa omoare agentii patogeni inainte ca acestia sa aiba posibilitatea sa capete rezistenta prin mutatii. 
In realitate, majoritatea agentilor antimicrobieni prezinta efecte secundare, cum este alergia, sau permit aparitia unor microorganisme rezistente.
Cele cinci mecanisme de actiune ale agentilor antimicrobieni sunt:
1) inhibarea sintezei membranelor celulare;
2) afectarea integritatii membranei celulare;
3) inhibarea sintezei de acizi nucleici;
4) inhibarea sintezelor proteice;
5) inhibarea activitatii enzimelor.
Antisepticele sunt substante medicamentoase ce distrug microbii, dar nu sunt toxice pentru organismul viu. 
Antisepticele TH tesuturi vii (piele, mucoase, rani).
Grupe de substante antiseptice si dezinfectante :
- Elemente chimice - oxigen, hidrogen;
- Metale grele - Ag, Hg, Cu;
- Halogeni - Cl, I, Br;
- Compusi anorganici - acizi (boric), saruri( azotat de Ag, permanganat de K), peroxid de oxygen;
- Compusi organici - detergenti anionici si cationici, fenoli, alcooli, eteri, aldehide, sapunuri. 
2. METALE GRELE SI COMPUSI AI METALELOR GRELE
-compusi anorganici si organici ai argintului si mercurului
Mecanisme de actiune 
-reactia cu grupe SH din structura enzimelor si proteinelor microbiene (formare de disulfuri);
-deplasarea ionilor de Mn+2 si Mg +2 din structura enzimelor bacteriene 
Proprietatile antibacteriene ale sarurilor metalelor respective se datoresc ionilor (cationilor si anionilor) pe care acestea ii pun in libertate, intensitatea actiunii fiind dependenta de gradul lor de disociere electrolitica. In concentratii mici au proprietati astringente, in concentratii mari actioneaza iritant, iar peste 5 % au efect caustic (necrozant). Asupra germenilor ele actioneaza de regula prin precipitarea


Fisiere in arhiva (1):

  • Combinatii Antiseptice - Ag si Combinatiile Acestuia si Compusi ai Hg.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!