Clorură de metil

Extras din referat Cum descarc?

Generalitati:
Clormetanul a fost prima oara sintetizat de catre chimisti francezi Jean-Baptiste Dumas si Peligot Eugene in 1835 prin fierberea uni amestec de metanol , acid sulfuric si clorura de sodiu . Aceasta metoda este similara cu cea utilizata in present.La temperatura ambianta si presiunea atmosferica normal clorura de metil este un gaz incolor inflamabil, mai greu decat aerul si cu un miros dulceag foarte slab. In apa este usor solubil, dar la fel de bine solubil este si in soltuie de etanol,acetona si eter etilic.Reactioneaza cu metale precum aluminiul,zinc si magneziu. Acesta poate fi lichefiata prin racire la o temperatura mai mica de -24 ? C sau cu presiunea de aproximativ 5 bari la temperatura de 20 ?C, pentru a da un lichid limpede, incolor.
Jean-Baptise Dumas (1800-1884)
Peligot Eugene (1811-1890)
Denumire produs:clorura de metil sau clormetan, numit si R40 
Formula chimica:CH3Cl;
Producator: compania Shin-Et-Su din Japonia,fabrica aceasta substanta inca din anul 1986 
Punct de fierbere: -24,2?C
Punct de topire: -97,7?C
Limite de explozie: apatine clasei II de pericol cu limitele cuprinse intre:inflamabilitate inferioara: 7,6% si inflamabilitate superioara:19%
Perioada de valabilitate:este de 2 luni de la data fabricatiei
Obtinere:
Capacitatea de productie de clorura de metil in Statele Unite a fost raportat a fi
438 mii tone in 2002 si 417 mii tone in 2005.Mii de tone de clorura de metil sunt produse in mod natural in fiecare zi,in primul rand in oceane,alte surse naturale importante de obtinere a clorurii de metil sunt eruptiile vulcanice,si incendiile de vegetatie.
Acesta subsanta a mai fost detectata la temperaturi scazute la nivelurile apei potabile, a apelor subterane, apelor de suprafata, apa de mare, afluenti, sedimente, in atmosfera, in probele de peste si in probele de lapte uman;fumul de tutun contine de asemenea o cantitate mica de clorura de metil.


Fisiere in arhiva (1):

  • Clorura de Metil.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!