Chimie - răspândire - proprietăți

Extras din referat Cum descarc?

Carbonul este unul dintre elementele cele mai raspandite in natura,desi formeaza numai 0,08% din litosfera.El este un component atat al lumii minerale,cat si al lumii organice.
Carbonul din natura are compozitia izotopica:98,89%??  ??C; 1,11%  ??C.Izotopul  14C care mai apare si el in natura;este un rezultat al interactiunii razelor cosmice cu 14N,din reactia nucleara:14N(n p) 14C.Formarea lui in atmosfera si absortia? CO2 de catre organisme vii sta la baza obtinerii  de date cu privire la stabilirea varstei unor substante din natura.
In lumea minerala carbonul apare indeosebi sub forma de carbonate.
In aerul atmosferic carbonul se gaseste sub forma de dioxid de carbon,CO2,insa in concentratii mici(in medie 0,03%).
Importanta cea mai mare o are insa carbonul in lumea organica;nu exista organism vegetal  sau animal care sa nu contina carbon.De aceea,in trecut,chimia organica a fost definita ca o chimie a carbonului.
In natura se poate urmari o circulatie a carbonului care conditioneaza existenta atat a lumii vegetale cat si a lumii animale.In acest circuit,un rol important ii revine dioxidului de carbon.


Fisiere in arhiva (1):

  • Chimie - Raspandire - Proprietati.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!