Ceramica dentara

Cuprins referat Cum descarc?

A.Ceramica Dentara-Generalitati
1.Introducere
2.Structura
2.1.Ceramica non-cristalina
2.2.Ceramica cristalina
3.Proprietati
B.FELDSPAT
1.Geneza
2.Compozitie
3.Compozitia chimica
4.Structura cristalina
5.Proprietati fizice
6.Proprietati comune de grup
7.Aplicatii
C.Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

1.Introducere
In stomatologie, ceramica reprezinta una din cele patru categorii majore de materiale utilizate pentru reconstructiile putrezite, deteriorate sau lipsa de dinti. Alte trei clase sunt metale, polimeri si compozite. O ceramica este un material pamantesc de obicei de silicat natural si poate fi definita ca o combinatie de unul sau mai multe metale grele cu un element metalic de obicei oxigen. Societatea Americana de Ceramica defineste ceramica ca materii anorganice, non-materiale metalice, care sunt de obicei cristaline in natura si sunt compusi formati intre elementele metalice si nemetalice precum aluminiu & oxigen (alumina - Al2O3), de calciu & oxigen (oxid de calciu - CaO), silicon & azot (nitride- Si3N4). In stomatologie, ceramica este utilizata pe scara larga pentru proteze de dinti, coroane, poduri, posturile de ceramica, asizee fundamente, si de implanturi si furnirelor.
Termenul de portelan este prevazut cu un anumit gama de compozitii de materiale ceramice facute de caolin de amestec, quartz si feldsparul in dozarea corespunzatoare si arse la temperatura inalta .
2.Structura
Ceramica poate aparea fie ca specii cristaline sau amorfe solide.Astfel, ceramica poate fi larg clasificata ca non cristalina (amorfe solide sau pahare) si ceramica cristalina. Proprietatile optice si mecanice ale ceramicii dentare depinde de natura si cantitatea de faza cristalina prezenta.
Portelanul conventional face parte din ceramica cristalina. Aceste portelanuri sunt foarte slabe si casante in natura, care duc la fisuri. Evolutiile recente in tehnologia de prelucrare a ceramicii dentare au condus la dezvoltarea portelanurilor cristaline cu agentii de umplere precum alumina, zirconiu si hidroxi apatite .
2.1.Ceramica non-cristalina
Acestea sunt un amestec de minerale cristaline (feldsparul, siliciu si alumina) in amorf (non-matricea cristalina de sticla) faza de vitros. Formarea de sticla cu matrice de portelan dentar utilizeaza joint silicon de baza cu oxigen (SiO)-retea cu atom de siliciu combinarea cu 4 atomi de oxigen, formand o configuratie tetraedrala [Figura 1] .Astfel fiecare unitate de siliciu consta dintr-un singur atom de silicon (Si) inconjurat de patru atomi de oxigen (O). Obligatiunile atomice in aceasta structura de sticla au ambele covalente si caracterul ionic si facand astfel stabila si face de asemenea unitati de siliciu in legatura cu fiecare alte pentru a forma un lant de configurare.
Mai multe asemenea legate de silicati lanturile de unitatea de forma tetraedrica continua SiO4 (retea) in sticla [Figura 2]. Aceasta structura stabila, cu puternice obligatiunilor atomice fara electronilor acorda unele importante calitati ca termale excelente si caracteristicile de izolare optica, reprezinta inertia transparenta jeleului de matricea de sticla.
Figura 1
Figura 2
2.2.Ceramica cristalina
Ceramica dentara este in principal un compus cu cristalin mineral si matricea de sticla. Mineralele cristaline includ feldsparul, cuartul, si de alumina si probabil ca si sticla caolin. Compozitia detaliata a ceramicii dentare sunt discutate in tabelul 2.
Tabel 2


Fisiere in arhiva (1):

  • Ceramica dentara.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Garber DA, Goldstein RE, Porcelain and Composite Inlays and Onlays: Esthetic Posterior Restorations, Quintessence, Chicago, 1994
2. Preparation and characterization of new dental porcelains, using K-feldspar and quartz raw materials-Science Direct
3. Rama Krishna Alla, Dental Materials Science, Jaypee Brothers Medical Publishers Pvt Limited, New Delhi, India, 2013, 1st Edition, 333-354.      
4. Sukumaran VG, Bharadwaj N, Ceramics in Dental Applications, Trends Biomater. Artif. Organs, 20(1), 7-11, Jan 2006.
5. Hammerle C, Sailer I, Thoma A, Halg G, Suter A, and Ramel C, Dental Ceramics: Essential Aspects for Clinical Practice, Quintessence, Surrey, 2008.
6. https://www.britannica.com/science/feldspar
7. https://mineralseducationcoalition.org/minerals-database/feldspar/


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!