Cadmiul din apa si sedementele raului Chao Phraya Thailanda

Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Raul Chao Phraya este cel mai important rau din Thailanda, acopera o zona de 177 000 km2, si se extinde pe o distanta de aproximativ 380 km. Cursul acestuia trece prin numeroase zone agricole si prin capitala Bangkok. Pe malurile acestuia sunt amplasate numeroase instalatii industriale si mari cantitati de ape menajere si industriale sunt deversate fara tratament adecvat. Drept consecinta, raul este poluat cu o multitudine de contaminanti, incluzand pesticide organoclorurate, PCB-uri si metale grele. Raul Chao Phraya, impreuna cu alte rauri mari, se varsa in Golful Superior, deversand o cantitate mare de sedimente. Analiza sedimentelor la gura de varsare a demonstrat o contaminare cu metale grele, incluzand cadmiu si plumb. Totusi, nu exista informatii despre concentratia cadmiului in apa si sedimentele din raul propriu-zis. 
Cadmiul este unul dintre numerosii ioni metalici toxici care pot ajunge in cursurile de apa si care odata prezent in concentratii mari, poate exercita efecte nocive asupra biocenozei acvatice. Scoicile bivalve si chefalii pescuiti in zona golfului contin cantitati de cadmiu peste limita admisa.
Obiectul acestui studiu este de a identifica, prin analiza apei si a sedimentelor, siturile contaminate si curate din bazinul hidrografic aflat in zona Bangkok. In afara de analiza cadmiului total, pentru a obtine caracteristici mai detaliate, formele de cadmiu prezente in probele de sedimente au fost determinate folosind o procedura secventiala de extractie. 
MATERIALE SI METODE
Studiul preliminar
Probele de apa si de sedimente au fost colectate din 19 situri de pe cursul raului Chao Phraya, predominant din siturile provinciilor Ayutthaya, Nonthaburi si Samutprakarn (Fig. 1). Multe din siturile selectate pentru recoltare se afla in apropiere de fabrici producatoare de rasini, vopsele si mase plastice si sunt de aceea considerate ca situri ,,probabil contaminate". Alte situri au fost selectate in zone cu activitate agricola intensa iar restul fiind alese in zone fara activitate agricola sau industriala sunt considerate ca "probabil necontaminate". In afara de siturile din zona raului Chao Phraya, sapte probe au fost colectate din canalele adiacente, in special canalul Sum-Rong din provincia Samutprakarn si canalul Phraya Bunleur din provincia Ayutthaya. 
Canalul Sum-Rong primeste ape uzate de la industriile adiacente, incluzand industrii de galvanizare si industrie usoara, baterii, mase plastice, rasini, vopsele si cerneluri. Unele dintre aceste industrii folosesc reactivi pe baza de cadmiu, de ex. in industria pigmentilor si maselor plastice. In contrast, canalul Phraya Bunleur este inconjurat de loturi de pamant destinate agriculturii. Cu exceptia sitului situat pe canalului Sum-Long de unde probele au fost recoltate si in timpul anotimpului ploios si in timpul anotimpului secetos, probele de apa si de sedimente au fost recoltate o singura data. 
Figura 1. Lista zonelor de prelevare
Prezentarea detaliata a siturilor
Pe baza observatiilor preliminare, doua perechi de situri au fost selectate pentru studiu aprofundat. Unul, din fiecare pereche de situri, a prezentat concentratii de cadmiu mult peste medie si astfel a fost considerat "contaminat", pe cand celalalt sit din fiecare pereche a prezentat concentratii foarte mici de cadmiu si a fost considerat "necontaminat". Cele doua situri "necontaminate" s-au aflat in districtul Bang Bal al provinciei Ayutthaya, unul pe raul Chao Phraya si unul pe un rau secundar, Noi. Cele doua situri "contaminate" s-au aflat pe canalele Sum-Rong si Phraya Bunleur. Siturile imperecheate au fost folosite pentru analize in situ a pestilor si, ca parte din studiu, probe de apa si sediment au fost colectate pe parcursul mai multor luni. In siturile "contaminate" probele au fost prelevate din doua locatii. Datele obtinute in cursul experimentelor pe pesti constituie obiectul altui raport.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu Privind Cadmiul din Apa si Sedimentele Raului Chao Phraya si Afluentii Acestuia, din Bangkok, Thailanda.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!