Windows XP

Extras din referat Cum descarc?

Sistemul Windows XP reprezinta urmatoarea versiune de Microsoft Windows dupa Windows 2000 si Windows Millennium, impunandu-se prin impletirea elementelor ca: securitate, management al resurselor si fiabilitate - cu cele mai noi facilitati - Plug and Play.
Cerintele minime de sistem se care se impun sunt : 64 MB memorie RAM (cea mai importanta cerinta), procesor Pentium II sau echivalent si circa 1 GB spatiu liber pe hardisk pentru instalare.
Printre calitatile care l-au impus in randul utilizatorilor se numara:
Stabilitate - aceasta calitate este oferita de noua aplicatie Task Manager care rezolva cu succes cazurile de blocare a programelor
Imbunatatiri in designul meniurilor si in sistemul de asistenta - optiunea Help and Support Center, il face mai usor de utilizat prin numeroasele explicatii ajutatoare, alaturi de un design deosebit
Are o baza largita de drivere - astfel majoritatea dispozitivelor hardware sunt recunoscute automat la instalarea XP
Securitate crescuta a datelor - XP include utilizarea conturilor de utilizator protejate prin parola
Ofera mai multa functionalitate in internet - prin includerea browserului Internet Explorer 6.0, care dispune de noi tehnologii de navigare si securitate.
Adaptabilitate si facilitati multimedia - la introducerea unui CD, Windows XP identifica tipul de fisiere care le contine si lanseaza cel mai potrivit program pentru prelucrarea acestora
Contine softul de inscriptionare integrat - daca dispuneti de un CD writer puteti transfera datele de pe calculator pe CD-uri
Contine numeroase programe imbunatatite si altele noi - ce transforma calculatorul intr-o platforma multimedia : Windows Media Player organizeaza fisierele muzicale in colectii. Movie Maker transfera filmele din camerele video analogice sau digitale in calculator, iar driver-ele DirectX 8.0 ofera suport pentru rularea celor mai noi jocuri.
Lansarea sistemului de operare Windows XP
Windows XP este un sistem de operare ce poate executa mai multe programe in acelasi timp (multitasking) si dispune de o interfata grafica deosebita, de tip GUI (Graphical User Interface) usor de utilizat.
Sistemul Windows XP se lanseaza automat la pornirea calculatorului, daca este singurul sistem de operare instalat.
Daca sistemul de calcul este regat intr-o retea, sau este accesat de mai multi utilizatori, la lansarea sa, pe ecran vor fi prezente denumirile conturilor utilizatorilor posibili, precedate de un simbol grafica - conform fig. 1:
1. Porniti calculatorul
2. Executati click pe un nume de cont sau pe imaginea asociata
3. Introduceti de la tastatura parola, in caseta Password
4. Apasati tasta enter sau apasati pe butonul 
Parola a fost stabilita anterior de dumneavoastra ca propietar al contului, sau de un administrator al calculatorului respectand regulile de rigoare.
Daca nu este necesar, conturile pot fi neprotejate prin parola sau chiar sa existe doar un cont neparolat - in acest caz nu veti vedea ecranul introductiv pe care il afiseaza Windows XP.
Daca se doreste schimbarea utilizatorului dupa lansarea sistemul:
1. Alegeti optiunea Log Off din meniul Start
2. Apasati butonul Log Off din fereastra Log Off
3. Alegeti alt utilizator din fereastra care va apare
Iesirea din sistemul Windows XP
Pentru a iesi din sistemul Windows XP:
1. Apasati butonul Start
2. Alegeti optiunea Turn Off Computer
3. Executati click pe una din optiunile:
- Turn Off (inchidere definitiva)
- Restart (inchiderea, apoi repornirea calculatorului)
- Hibernate (salvarea datelor din memoria RAM, pe hardisk, apoi inchiderea calculatorului). Astfel, la viitoarea pornire, incarcarea Windows va decurge mult mai repede deoarece se folosesc datele deja memorate pe hardisk, care sunt incarcate din nou in memoria RAM)
Daca nu este activa optiunea Hibernate in dialogul Shut Down, puteti incerca afisarea ei, tinand apasata tasta Shift cat timp dialogul este vizibil.


Fisiere in arhiva (1):

  • Windows XP.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!