Windows Server 2003

Extras din referat Cum descarc?

Serverele de aplicatii include serverele care fie ruleaza aplicatii bazate pe web folosind .NET Framework fie ruleaza aplicatii mai conventionale, ale caror functii sunt uneori furnizate la distanta prin Windows Terminal Services.
In plus, in calitate de administrator va trebui sa monotorizati functionarea corecta a tuturor serverelor, mai ales sa indentificati daca au fost furnizate resursele astfel incat fiecare serviciu sa-si indeplineasca solicitarile.Tabelul 5-1 prezinta activitatile administrative necesare pentru a asigura functionarea corespunzatoare a serviciilor de aplicatii pe care le oferiti comunitatii de utilizatori.De asemenea, include activitati referitoare la administrarea performantelor.Ca intotdeauna, frecventa fiecare sarcini este, de asemenea, precizata in acest table.Numarul ProceduriiActivitateFrecventa
Servere Web dedicate (WS)
WS-01Verificarea jurnalului Applicaton eventZilnic
WS-02Verificarea starii serverului IISSaptamanal
WS-03Generarea statisticilor de utilizare a IIS ServerLunar
WS-04Verificarea jurnalului Web ServerLunar
WS-05Verificarea patch-urilor de securitate IISAd hoc
WS-06Administrarea configuratiei serverului webAd hoc
Servere de aplicatii (AS)
AS-01Verificarea starii aplicatiilor partajateSaptamanal
AS-02Administrarea aplicatiei COM+Saptamanal
AS-03Administrarea aplicatiei .NETSaptamanal
AS-04Administrarea serverului pentu baze de dateSaptamanal
AS-05Accesul la server al aplicatiilor clientAd hoc
AS-06Instalarea de software pentru utilizatoriAd hoc
Administrarea serverelor Web dedicate (WS)
Windows Server 2003 introduce un nou rol de server, serverul blade sau serverul dedicate.Acest rol este disponibil prin Windows Server 2003,Web Edition.Este o editie redusa a editiei Standard si re functionalitate limitata la anumite niveluri.De exemplu, nu ofera suport pentru rolul de controller de domeniu.
Desi nu toate serverele web vor fi dedicate, actiunile pe care le executati pentru administrarea lor sunt aceleasi, indiferant daca sunt dedicate sau nu.Ar trebui, totusi, sa luati in considerare rularea serverelor web dedicate din motive de securitate:cu cat este mai mica amprenta serviciului pe un server, cu atat il puteti proteja mai bine.
Activitatile pe care le vom discuta aici se concentreaza mai ales pe folosirea consolei Internet Information Services(IIS) Manager sip e utilitarul linie de comanda iisweb.WS-01: Verificarea jurnalului Application EventFrecvena activitatii: zilnicIIS trimite erori Active Server Pages (ASP) catre Windows Application Event Log.Aceste erori include totul, de la lansarea site-urilor la erori de esec al solicitarii clientului.
Pentru a vizualiza jurnalul, folositi urmatorii pasi:
1.Lansati consola Global MMC(Quick Launch Area | Global MMC).
2.Conectati-va la serverul corespunzator, daca este necesar(Action | Connect to another computer), si fie introduceti numele serverului (servername) fie folositi butonul Browse pentru a-l localiza.Executati click pe OK cand espectiv.
3.Treceti in Application Event Log (System Tools | Event Viewer | Application).
4.Acest jurnal stocheaza toate evenimantele inrudite cu aplicatiile.Poate doriti sa filtrati sau sa sortati evenimentele IIS.Cea mai buna


Fisiere in arhiva (1):

  • Windows Server 2003.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!